Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Emelt olasz érettségire...

Emelt olasz érettségire milyen könyvekből érdemes készülni? Mik a tapasztalataitok az emelttel kapcsolatban, mennyire nehéz? Illetve a szóbelin milyen feladatok vannak?

Figyelt kérdés

Másfél éve tanulom az olaszt és jövő tavasszal megyek emeltre. Magántanárnál tanulok, viszont neki még nem volt olyan tanítványa, aki emeltre ment volna, és nekem sincs ilyen ismerősöm, ezért interneten próbálok információkat szerezni. Jelenleg ezekből a könyvekből tanulok:

Nyelvtanra: Maria Teresa Angelini, Móritz György: Gyakorlati olasz nyelvtan

Angelo Chiuchiú, Fausto Minciarelli, Marcello Silvestrini: In italiano

plusz van még egy PONS - olasz nyelvtan 3 lépésben könyvem, de azt nem igazán használom.

Szókincsre, szóbelire: Ablonczyné Mihályka Lívia, Scholtz Kinga: 1000 kérdés 1000 válasz B2

Kovács Mária, Federico Solazzo: Társalgás, szituációk, képleírások és hallás utáni szövegértés olaszul B1-B2

Ezek a könyvek elegendőek az emeltre vagy kellene még hozzá vennem valamit?

Angol emeltem van már, így van képem róla, hogy hogyan néz ki egy emelt szóbeli, viszont annyi kérdésem lenne még a végére, hogy a témakörök és a feladattípusok ugyan olyanok, vagy van valamiben eltérés?

Minden választ és segítséget előre is köszönök :)

2017. okt. 28. 12:55
 1/1 anonim ***** válasza:

Túl komplikálod az egészet: ha már van róla képed hogyan zajlik egy ilyen vizsga nem fog meglepetés érni! A feladat típusok nem változnak meg legalábbis egy minimális eltérés lehet köztük, ehhez elég lenne mondjuk a tavalyi feladatsort megnézni, mivel ezek nyilvánosak.

Szerintem többet érne a középfokú nyelvvizsga, ugyanis ugyanazok a feladatok vannak benne, viszont az emelt érettségiben gondolkodtató feladatok vannak, ami azt jelenti nem jössz rá egyből a megoldásra, kicsit többet kell tudni. Az emelt nyelvvizsga ugyanez, számomra sokkal izgalmasabb.

Nekem van középfokú olasz nyelvvizsga, és később akartam egy emeltet, csakhogy nem láttam értelmét, azonban meg tudnám csinálni még most is.

A tanárt küld el és keress másikat végtére is az nem oktató, aki nem tud emelt szintre felkészíteni, mert akkor fölösleges pénzt kiadni azért, hogy középfokon tartson!

2017. okt. 28. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!