Németországban jobb az angol nyelv oktatás, mint Magyarországon?
Nem lényeg, hogy mikor kezdik tanítani, a lényeg a hogyan... érdekes, hogy amíg pl a svédek zöme instant vált anyanyelv és angol közt, addig a magyarok zömének angoltudása odáig tart, hogy egy egy felvételilapra odaírják, hogy tudnak angolul... de valójában kb ennyit tudnak...
Engem 10 éven át tanítottak, abból odáig jutottam, hogy meg se tudtam mukkanni... dulingoval meg eljutottam oda, hogy a napi alap szükségleteimet lazán elintéztem Londonban, aztán munka közben szép lassan folyékonnyá vált.
Nekem négy gyerekem nött Németországban fel, itt érettségiztek és mindegyik folyékonyan tud angolul beszélni, a társaságtól függöen váltanak át angolra vagy németre, mert sok helyen vannak angol anyanyelvüekkel kapcsolatban. De igen sok egyetemen az oktatás teljes egészévben vagy részben angolul folyik, anyanyelvi tanárokkal - és ezeket is minden gond nélkül tudják tanulni, pedig nem lebutított szövegeket hallanak.
Itt már a középiskola elején (5. osztálytól) az angol órákon beszélnek is angolul, és érettségire mindenki tudja a nyelvet.
azert azt se felejtsük el, hogy a német és az angol is germán nyelv, ráadásul a magyarok, akik németet tanulnak először is azt mondják, utána az angol gyerekjáték. helyzeti előnyben vannak az anyanyelvük hasonlósága miatt a németek.
de valszeg jobb is az oktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!