Megéri nyelvi előkészítőre menni?
Figyelt kérdés
Németet tanulok, és gondolkozok hogy nyek-re menjek-e ami arról szól, hogy van egy 0. év ahol csak nyelvet tanulunk, meg néhány alap tantárgyat, amik nem olyan megterhelőek.
Szerintetek megéri 1 évig csak nyelveket tanulni? A pozitívum hogy el tudjuk sajátítani a nyelveket, a negatívum pedig hogy +1 év a suliban
2017. okt. 11. 15:25
1/5 anonim válasza:
Most már a legtöbb gimnáziumban emelt szinten (heti 4-5 órában) tanítják az első idegen nyelvet, így ha jól megy a nyelvtanulás, 4 év alatt (előképző nélkül) is jó szintre eljuthatsz.
2/5 anonim válasza:
Én nem mennék nyelvi előkészítős osztályba.
Ha annyira szeretnél nyelvet tanulni meg lehet oldani magántanárral, egyéb nyelvtanfolyamokkal esetleg ha nem idegen a nyelv, akkor otthon autodidakta módon(idegen nyelvű könyv, film, játékok stb). Ezért +1 évig suliba járni felesleges.
3/5 anonim válasza:
Én jártam anno nyelvi előkészítőbe, csak (akkor még) szakközépben. Nem mondanám, hogy nagyon hasznos volt, de ez sokkal inkább az iskola erősségétől és színvonalától függ szerintem. Ha erős gimibe mész, szerintem megéri a +1 év.
4/5 anonim válasza:
Csak akkor éri meg, hanem magyar ember a tanárod, hanem anyanyelvi vagy félvér vagy minimum 10 évig az adott nyelvű országban élt lehetőleg fiatal korában. Egy akcentusos sima magyar tanár kéne a fenének. Főleg nem dobnék +1 évet. Kétnyelvűbe is csak akkor mennék, ha legalább az egyik tanár olyan lenne, mint írtam.
5/5 anonim válasza:
"emelt szinten (heti 4-5 órában)"
Az még nem emelt szint. Nem is emelt óraszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!