Csoportos nyelvtanulás vagy magántanár?
Én saját tapasztalatom alapján inkább a magántanárt javasolnám. Egy csoportban mindig van néhány ember aki nem érti, nem csinálta meg, nem ért rá készülni stb. Emiatt gyakori, az egy helyben toporgás, visszaugrálás a tananyagban. A tanár legtöbbször nem teheti meg, hogy a notórius nemkészülőket semmibe véve halad előre a tananyaggal (egy olyan csoportban voltam ahol megtette, a kurzus végére a csoportlétszám a felére csökkent, de legalább haladtunk).
Nem azokról van szó, akik valamit nem értenek ezért részletesebb magyarázatot kérnek, hanem akik egyszerűen nem tanulnak, és azt várják, hogy a tanár mondja el újra és újra, amíg valami a fejükben marad.
Szerintem középfokig érdemes csoporttal tanulni, afelett mindenképpen magántanár. Lehet, hogy van normális csoport, ahol mindenki tanul és lehet haladni, de én ilyennel még nem találkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!