Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kinek van c típusú angol...

Kinek van c típusú angol nyelvvizsgája?

Figyelt kérdés
mellesleg ezt csak úgy felteszem ha megbukok a vizsgán akkor mennyibe kerül ha újra le akarok vizsgázni?
2010. máj. 28. 14:47
 1/9 anonim ***** válasza:

nekem van, középfokú B2-es .

Ugyanannyi a vizsgadíj, mint legelőször.

2010. máj. 28. 14:56
 2/9 anonim ***** válasza:
nekem van pótvizsga ugyanannyi mint a sima
2010. máj. 28. 14:57
 3/9 A kérdező kommentje:
és tudnátok nekem segíteni bevezetni a rejtelmekbe? most fogom kezdeni a felkészülést június elején és kellene pár feladat amin lehet gyakorolni stb.és am nehezebb mint egy érettségi?
2010. máj. 28. 16:46
 4/9 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hol (melyik vizsgaközpontnál) vizsgázol.
2010. máj. 28. 17:12
 5/9 anonim ***** válasza:

nehezebb, mint az érettségi.

sztem az a lényeg,h. ráhangolódj a nyelvre, és legyen szókincsed, tehát olvass angolul, olyanról ami érdekel, szótárazd ki és jegyezd meg az ismeretlen szavakat, hallgass angol nyelvű dolgokat.

milyet csinálsz?

2010. máj. 28. 18:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem is komplex (C) vizsgám van, C1 (felsőfok) angolból.

Ha az egészből megbuksz, az egész összeget újra be kell fizetned (A+B, írásbeli + szóbeli = C). Ha csak a fele van meg, akkor a hiányzó felének kell kifizetned a vizsgadíját.

Érdeklődj a választott nyelvvizsgaközpontod honlapján vagy hívd fel őket telefonon!

És egy nagy kalappal!

2010. máj. 28. 18:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Ja és felkészüléshez annyi tanácsot adnék, hogy ne csak szavakat tanulj, magolj, hanem használd is őket.

Az az úgynevezett "szókártyás" tanulás ilyen szempontból hasznos tud lenni: az adott szót be kell helyezned egy szituációba, mondj vele egy mondatot, ismerd fel, és jegyezd meg, hol láttad/hallottad/használtad.

Olvass könyvet, nézz filmet sokféle témában, hogy ne legyen egyoldalú a tudásod. Minél több mindent ismersz a világban, minél több jelenségről tudsz véleményt formálni, annál könnyebb beszélned, írnod.

Sokan félnek a szóbeli vizsgarésztől, ezen általában tanár tud segíteni, ha kettesben vagy vele, vagy ha kisebb csoportban veszel részt. Ha nem így van, akkor is jelentkezz sokat, próbálkozz, ne félj! Nem baj, ha hibázol, előbb-utóbb elmúlik, megszokod, mit hogyan kell. És észre sem veszed, mégis javulsz.

2010. máj. 28. 18:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobban a tolbamondással lehet készülni az írásbelire. Tudom, nem szoktak a nyelvtanárok tollba mondani, pedig tényleg hatékony.
2010. máj. 28. 18:43
 9/9 A kérdező kommentje:
a neten tudtok valami gyakoroló feladatokat?
2010. máj. 28. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!