Hogyan lehet több idegen nyelvet szinten tartani?
Általános iskolában németet tanultam, gimnáziumban olaszt és franciát, egyetemen elkezdtem a portugált, s ezek mellett természetesen az angollal is foglalkoztam.
Mind az öt nyelvből legalább középfokú a nyelvtudásom, viszont ezt csak úgy tudom tartani, ha nagyon sokat foglalkozom mindegyikkel, elég sok időt elvesz.
Gondolom vannak néhányan közületek, akik több idegen nyelvet is beszélnek, nektek mi a titkotok? Milyen praktikáitok, tippjeitek vannak esetleg?
Nekem eddig két módszer vált be.
1. Minden nap gyakorlok egy kicsit. Újságolvasás, filmnézés, regényolvasás és levelezés idegen nyelven.
2. Felsőfokig nem állok meg mert addigra már ösztönösebben lehet használni a nyelvet amit lassabban felejtünk el mint a bemagolt szabályokat.
Most azzal próbálkozom, hogy japánul tanulok amit "angolul" tanítanak, tehát angolul vannak a magyarázatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!