Jövő szombaton megyek nyelvvizsgázni angolból, TELC B2, tudtok mondani pár dolgot róla?
Eléggé izgulok, mert amoóta elkezdődött a tanév, csak hétvégente meg éjjelenként van időm elővenni az angol, rengeteg a tanulnivaló a suliba.Leginkább a szóbeli része érdekelne: pontosan hogy megy le a vizsga?
Az írásbeliről pedig csak annyi szeretnék kérdezni, hogy milyen nehezek a szövegek?
Előre is köszönöm a segítséget, 16/L
Az írásbeli egy kissé nehéz, viszont a szóbeli az nagyon könnyű... legalábbis elég könnyedén osztályoznak.
Emlékszem, én azt hittem, hogy elértem egy jó 60%-ot szóbelin, erre 93%-os lett.
Ismerősöm például azt hitte, hogy megbukott, és hetven valahány százalékos lett neki is.
Viszont az írásbelije az tényleg nehezebb. Nem is az, hogy szokatlan szavakat használnak, hanem magát a szöveget megérteni néha eléggé... érdekes. (körülbelül ugyanolyan nehéz lenne magyarul is.)
Egyébként a TELC oldalán valahol van egy videó, hogy pontosan hogyan is zajlik egy szóbeli vizsgarész.
"pontosan hogy megy le a vizsga?"
Nézz körül a honlapjukon!
"Az írásbeliről pedig csak annyi szeretnék kérdezni, hogy milyen nehezek a szövegek? "
B2-es szintűek.
Az elsőnek köszönöm, kicsit megnyugodtam.
A másodiknak: elolvastam a honlapon lévő leírást, de kíváncsi lettem volna tapasztalatokra.
En is szombaton vizsgazok, es nem vagy egyedul ezzel, mert en is nagyon izgulok.
Hol csinalod a vizsgat?
"csak hétvégente meg éjjelenként van időm elővenni az angol, rengeteg a tanulnivaló a suliba"
Suliban. De egyébként az iskolában nem is tanulsz angolt?
Ne csak a leírást olvasd el, hanem csinálj meg több mintafeladatsort is. Csak abból derül ki, hogy neked mennyire lesz nehéz. Hiába írom én, hogy nekem könnyű/nehéz volt, abból mire tudnál következtetni? Hiszen nem tudod, hogy mennyire tudok angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!