Kinek mi a véleménye az ELTE nyelvtanfolyamairól? Mennyire hatásosak? A tanfolyamok segítenek abban, hogy legkésőbb az 5. év végére letudjak rakni legalább egy középfokú nyelvvizsgát?
Most kezdtem el a héten az egyetemet. Rólam tudni kell, hogy - sokakkal ellentétben - én korábban szakközépiskolába jártam, ahol csak angolt tanítottak. Ugyan abból már egy középfokúm, de a mesterdiplomához majd szükségem lenne egy másik nyelvből is egy középfokra vagy angolból felsőfokra. Nos én ha lehet akkor inkább az előbbi opciót választanám, mert általában jobb esélyekkel indul az a munkaerőpiacon, akinek két nyelvből is van nyelvvizsgája, továbbá az angolt sokak szerint eléggé nehéz felsőfokra feltornászni, mert ott már mélyen kell tudni a dolgokat, szinte anyanyelvi szinten. Éppen ezért második nyelvként németet vagy franciát tanulnék (mivel még azok a leghasznosabbak Európában) és ha lehet akkor itt az ELTE-n. Ugyan a tanfolyamok már holnaptól indulnak, de még egy hét csúszás belefér, éppen ezért még időben kell jelentkeznem. A szakon lévő képzés 3 év alapból és 2 év mesterből állna, ha lehet én majd legkésőbb a 4. évvégén szeretnék nyelvvizsgázni hogy ne az utolsó évre maradjon ez, továbbá szeretnék még egy félévet kint tölteni valamelyik országban Erasmus program keretében.
Mennyire készít fel a tanfolyam arra hogy az ott szerzett tudásból képes legyek középfokot csinálni és ne kelljen még emiatt külön magántanárhoz vagy más tanfolyamra járnom?
Bocs, ez ingyen van
ez a képzés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!