Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanuljon...

Milyen nyelvet tanuljon édesanyám, hogy meglegyen a diplomához szükséges nyelvvizsgája?

Figyelt kérdés

Gazdasági BA vègzettsège van, a nyelvvizsga követelmény B2 üzleti, vagy C1 általános.

Három lehetősèg közül kellene dönteni: angol, román és eszperantó.

Mivel évekig Romániában èlt, ezèrt valamennyire tud románul, azonban közel 30 éve már eljött onnan, tehát sokat felejtett.

Eszperantó a legkönnyebb, viszont ebből felsőfokú kellene, ami szerintem felesleges pènzkidobás.

Az angol tűnik a legokosabb megoldásnak, mivel tanulta kicsit, én is tudok neki segíteni, viszont azt mondja neki ez nehèz nyelv, a román könnyebb volt, de ebből Magyarországon nem lehet jelenleg vizsgázni, csak Romániában.

A jelenlegi munkahelyèn nem kell a nyelvtudás, viszont kèsőbb hasznos lehet.

Mit gondoltok, melyik nyelvet válassza?

2017. szept. 17. 10:05
 1/2 anonim ***** válasza:
80%
Én mindenképpen az angolt választanám, mert az az egyedüli, amit ezek közül használni is tud. Eleinte lehet, hogy nehezebb, de csak akarat kérdése, hogy sikerül-e. A növérem 60 évesen kezdte nulláról tanulni és két év alatt középfokon tud.
2017. szept. 17. 10:13
 2/2 anonim ***** válasza:
55%

Ha csak azért kell nyelvvizsga, hogy meg legyen a diploma, akkor a legkönnyebbet (eszperantó) választanám.

Ha a későbbiekben a munkához szükséges a nyelvtudás akkor az angolt választanám. Persze ez függ attól is, hogy milyen cégnél dolgozik az édesanyád. Ha a cége üzleti partnerei zömében román cégek akkor a románt ajánlom.

Az eszperantó valóban könnyű nyelv én személy szerint a nulláról három hónap alatt eljutottam a középfokúig két kisgyerek mellett.

2017. szept. 17. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!