Milyen nyelvet tanuljon édesanyám, hogy meglegyen a diplomához szükséges nyelvvizsgája?
Gazdasági BA vègzettsège van, a nyelvvizsga követelmény B2 üzleti, vagy C1 általános.
Három lehetősèg közül kellene dönteni: angol, román és eszperantó.
Mivel évekig Romániában èlt, ezèrt valamennyire tud románul, azonban közel 30 éve már eljött onnan, tehát sokat felejtett.
Eszperantó a legkönnyebb, viszont ebből felsőfokú kellene, ami szerintem felesleges pènzkidobás.
Az angol tűnik a legokosabb megoldásnak, mivel tanulta kicsit, én is tudok neki segíteni, viszont azt mondja neki ez nehèz nyelv, a román könnyebb volt, de ebből Magyarországon nem lehet jelenleg vizsgázni, csak Romániában.
A jelenlegi munkahelyèn nem kell a nyelvtudás, viszont kèsőbb hasznos lehet.
Mit gondoltok, melyik nyelvet válassza?
Ha csak azért kell nyelvvizsga, hogy meg legyen a diploma, akkor a legkönnyebbet (eszperantó) választanám.
Ha a későbbiekben a munkához szükséges a nyelvtudás akkor az angolt választanám. Persze ez függ attól is, hogy milyen cégnél dolgozik az édesanyád. Ha a cége üzleti partnerei zömében román cégek akkor a románt ajánlom.
Az eszperantó valóban könnyű nyelv én személy szerint a nulláról három hónap alatt eljutottam a középfokúig két kisgyerek mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!