Ez milyen szintű német nyelvtudásnak számít? Hogyan javíthatom az aktív nyelvtudásomat?
Figyelt kérdés
Valamennyire tudok németül, de elsősorban passzív nyelvtudásom van.
Az alábbi szöveget egész jól el tudom olvasni:
De beszélni, írni németül csak nagyon alap dolgokat tudok.
Szerintetek milyen szinten lehet a némettudásom? Hogyan javíthatnám az aktív nyelvtudást?
2017. szept. 11. 21:11
1/1 anonim válasza:
Ez már egy egész jó kis szöveg, ha ezt érted a szövegértésed már elég jó, egy erős B2. Legegyszerűbben úgy derül ki, ha megcsinálsz egy közép meg egy emelt német érettségi feladatsort. Ha az emelt sikerül, az már megvan B2 középfok. A szóbeli részét sajnos nem tudom, hogyan tudnád ellenőrizni. Sajnos nekem is az megy a legnehezebben. Az a helyzet, hogy hiába tanulok 12. éve németet, nem tudok reflexből válaszolni. Míg angolul, ha helytelenül is, de szinte azonnal reagálok, pedig azt csak a netről tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!