Hogy tudnék megtanulni szépen fogalmazni angolul?
Egész jól tudok angolul (van felsőfokú nyelvvizsgám, igaz épp a határon voltam, úgy lett csak meg), de érzem, hogy olyan "darabos" a megfogalmazásom. Nem ismerek elég phrasal verb-t se.
Mindenki megérti, amit mondok és amit írok, de egyértelműen látszik, hogy nem native speaker vagyok, annyira darabosak és tanultak az angol mondataim.
Például mikor itt is kérdeznek kérdéseket, hogy hogy van ez meg az a mondat angolul, akkor olyan szép válaszokat adnak egyesek. Mert én is meg tudnám fogalmazni a mondatot angolul, de az nem hangozna ennyire folyékonyan és választékosan.
Hogy lehetne megtanulni olyan szépen és jól angolul fogalmazni, ahogy itt tudnak egyesek, és ahogy a native speakers-ök is tudnak.
Köszönöm előre is a válaszokat!
több megoldás is lehetséges:
-magántanárt keresel fel, és vele az írásbeli kommunikációra fektetitek a hangsúlyt (sokat fordítasz, sok leveleket, fogalmazásokat irat veled)
-olvass angolul. híreket, bulvárt, regényeket, ami érdekel. innen előbb-utóbb rád fognak ragadni a kifejezések
-nézz filmeket, sorozatokat, youtube-ot angolul, és innen is sok tudást fel tudsz venni
ezt a tudást csak a "való életből" tudod felvenni, azaz valós angol anyagokat, beszédeket keress. esetleg hallgass podcasteket, youtube-on ilyen beszélgetős műsorokat. az is segít, ha fordítasz, így jobban meg tudod ízlelni a kifejezéseket és jobban megmaradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!