Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik az az idehaza kevésbé...

Melyik az az idehaza kevésbé gyakran oktatott nyelv, amit aránylag rövid időn belül (2-3 év) el tudok sajátítani legalább B2 szintre?

Figyelt kérdés

Angol és német nyelvvizsga után szeretnék belevágni egy "különlegesebb" nyelvbe, de lehetőleg olyanba, ami nem megy teljesen veszendőbe. Francia, spanyol, orosz, olasz nem jéátszik, valami egyedibbet szeretnék.

A románnal szimpatizáltam, de az ott élő magyarok nyelvtudásával nyilván nem tudnám felvenni a versenyt. Más tipp? Nem nagyon vannak preferenciáim, ötletem még, hogy az egyetem után merre mozdulnék vagy pontosan mit dolgoznék.

2017. aug. 16. 23:16
 1/3 anonim válasza:
latin?
2017. aug. 16. 23:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Holland, Norvég, Svéd, Portugál? Így, hogy 2-3 év alatt akarod felhozni magad, nem igazán van több, mint ezek és amiket felsoroltál.

Az igazán különleges nyelvekre, amiket viszonylag kevés külföldi beszél, arra több idő kéne, de ezekből válogathatsz. Szerintem amúgy ezek sem rosszak.

2017. aug. 17. 00:34
 3/3 Garpe ***** válasza:

Szia! :)

Én az ezsperantót tudom neked ajánlani. Ez egy nagyon furcsa kezdés, viszont nem alaptalanul mondom.

Igazából tavaly, kb hasonló kérdést írtam ki ide és végül eszperantóul tanultam meg. Kb.: 6 hét volt a dolog napi 20-60perc tanulással. És nagyon pozitív tapasztalataim vannak az egész eszpernatólval kapcsolatban (ezért is merem ajánlani).

Eddigi tapasztalataim alapján nagyon hasznos: rengeteg embert ismertem meg világszerte, nagyon jó rendezvényekre mentem, lényegében minimális téttel bármit kipróbálhatok: legyenszó, nezektözi és belföldi szervezetek munkája, magazin szerkesztés, rendezvényszervezés. Nem is bezsélve arról, hogy fejlődött a nylevi gondolkodásom.

Ha az egyszerűség, az emberek vagy az egzotikum vonz, az Eszperantóval megpróbálkozhatsz.

2017. aug. 17. 01:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!