Emelt szintű érettségivel szerzett nyelvvizsga vagy nyelviskolás nyelvvizsga?
Figyelt kérdés
Alapvetően most leszek végzős a gimiben és germanisztika szakra szeretnék menni. Megcsináltam előrehozottan a német középszintű érettségit és az 80%-os, tehát ötös lett. A germanisztikára alapból ugye emelt német kell. Szeretnék nyelvvizsgát is, de nem tudom hogyan csináljam. Menjek el valamilyen nyelvvizsgára, vagy az emelt mellé x % felett úgyis jár nyelvvizsga. Igazából magára a szakra nem feltétel a nyelvvizsga, de én szeretnék.
Szerintetek?
Készüljek külön a nyelvvizsgára és tegyem le, vagy inkább nyomjam meg az emeltet bízva abban hogy elérem azt a százalékhatárt?
2017. aug. 14. 14:45
1/4 anonim válasza:
Szia. Germanisztika szakra ügye emelt német érettségi kötelező. Ezzel megkapod a +50 pontot ha elérsz egybizonyos határt. (pontosan nem tudom hány százalék, ahhoz hogy nyelvvizsgának elismerjék ugye 60% kell.) De az emelt érettségi mellé, ha németből nyelvvizsgázol nem fogják beleszámolni. Akkor számolnák ha az emelt német mellé másik nyelvből byelvvizsgáznál. Úgyhogy összességében szerintem nincs értelme így letenni a nyelvvizsgát is. Ha pedig sikerül bejutni és elvégezni, a diploma felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű, így szerintem külön nyelvvizsga csak pénzkidobás.
2/4 anonim válasza:
Előző vagyok, ezt a nyelvvizsga felesleges dolgot úgy értem, hogy ha sikerül az érettségi. Így érdemes megvárni annak az eredményét.
3/4 anonim válasza:
Úgy van, ahogyan leírták, tehát csinálj egy emeltet mert arra szükséged van a felvételihez, míg a nyelvvizsga igazából felesleges. Ahhoz, hogy megkapd a diplomádat szükséges egy középfokú nyelvvizsga, viszont nyelvszakok esetében egy másik nyelvből kell megszerezned, tehát pl. germanisztika német szakirányon nem fogadják el a németet, hanem pl. az angolt, tehát ilyen szempontból sem érdemes megcsinálnod. (Remélem nem mondtam hülyeséget, de majd valaki kijavít, ha igen. Én úgy tudom, hogy ez így működik...).
4/4 anonim válasza:
utolsó: nem vagyok abban biztos, hogy kéne nyelvvizsga másik nyelvből, ha nyelvszakos vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!