Olasz vagy német?
Olaszt teljesen feleslegesnek találom, kivéve ha esetleg olyan helyen akarnál elhelyezkedni, ahol nem árt valamilyen ritkább nyelvet ismerned. Ha Olaszországban akarsz élni, nyilván jobb az olasz(mert ott nem igazán ismernek más nyelvet), de az angol és a német az, amivel mész is valamire az életben legalábbis itthon és a környéken biztosan.
Tehát ha nem hobbid a nyelvtanulás, mindenképp német. Ha vendéglátásban gondolkozol(olasz konyha pl), akkor angol és olasz(mert a német megérti az angolt is sok esetben, de az olaszokkal nehéz bármilyen más idegennyelvvel szót érteni).
Egyébként ezt mindenki maga válogatja, egyéntől függ, hogy milyen elképzelései vannak a jövőre nézve.
23/F
Németet választanám, de most megnéztem egy videót amiben németül beszélnem, és elég ijesztően hangzik. https://www.youtube.com/watch?v=uO0jWxhVW1A&t=71s
Vagy ez változna, miközben tanulnám a nyelvet?
Egyiknek sincs semmi értelme ha nem akarsz vele kezdeni semmit
Én olaszul tanultam/beszélek viszont itthon mindenki a németet majmolja úgyhogy azt válaszd nagyobb segítséget kapsz hozzá azonban fordítóként, tolmácsként, idegenvezetőként itthon is boldogulsz az olasszal ha nem akarsz külföldre menni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!