Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német elöljárószavak tanulásár...

Német elöljárószavak tanulására valami trükk?

Figyelt kérdés

Olyan gondolok, mint amit a Kati szórendre találtak ki, így a Kati szóból könnyen eszükbe jutt az embereknek, hogy hogy van a szórend.

Lehet nem írtam le valami egyértelműen, de aki tud ilyet az érte fogja! :D

2017. aug. 3. 16:41
 1/4 A kérdező kommentje:

Pontosítva a kérdést:

Nem az elöljárószavak tanulására akarok módszert, mert azt, hogy mit jelentenek a fontosabb elöljárószavak azt tudom.

Azt szeretném könnyen megegyezni, hogy milyen eset jön bizonyos elöljárószavak után.

2017. aug. 3. 16:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! 10 éve tanulok németül, és nem jöttem rá semmilyen elöljáró szavas trükkre. Ha eleget gyakorlod, eleget beszélsz, akkor egy idő után meg fog ragadni. Németországban, német anyanyelvűek gyakran nem figyelnek már ilyen apróságokra, mint vonzat meg szórend.
2017. aug. 3. 16:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Én megtanultam mintha egy-egy hosszú szó lenne:

ausvonnachzubeimit = dativ, durchgegenumfürohne = akkusativ. Ha egy héten át minden nap 10X elmondod hangosan, életed végéig se felejted el.

A helyhetározóknál nyilván tudod, hová =akkusativ, hol =dativ, ezen kívül van néhány ritkábban használt, wegen, gegen,stb, ezekkel tanulj meg egy-egy olyan kifejezést, amelyiknél egyértelmű az eset.

2017. aug. 3. 20:02
 4/4 A kérdező kommentje:

Kösz, megpróbálom!

És igen a helyhatározókat tudom, azok könnyűek is, mert rákérdezel és lehet utána tudni, hogy most részes vagy tárgyak.

2017. aug. 4. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!