Német elöljárószavak tanulására valami trükk?
Olyan gondolok, mint amit a Kati szórendre találtak ki, így a Kati szóból könnyen eszükbe jutt az embereknek, hogy hogy van a szórend.
Lehet nem írtam le valami egyértelműen, de aki tud ilyet az érte fogja! :D
Pontosítva a kérdést:
Nem az elöljárószavak tanulására akarok módszert, mert azt, hogy mit jelentenek a fontosabb elöljárószavak azt tudom.
Azt szeretném könnyen megegyezni, hogy milyen eset jön bizonyos elöljárószavak után.
Én megtanultam mintha egy-egy hosszú szó lenne:
ausvonnachzubeimit = dativ, durchgegenumfürohne = akkusativ. Ha egy héten át minden nap 10X elmondod hangosan, életed végéig se felejted el.
A helyhetározóknál nyilván tudod, hová =akkusativ, hol =dativ, ezen kívül van néhány ritkábban használt, wegen, gegen,stb, ezekkel tanulj meg egy-egy olyan kifejezést, amelyiknél egyértelmű az eset.
Kösz, megpróbálom!
És igen a helyhatározókat tudom, azok könnyűek is, mert rákérdezel és lehet utána tudni, hogy most részes vagy tárgyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!