Tudnatok nekem segiteni ezekben az angol nyelvtani reszletekben?
Sziasztok!
Ne haragudjatok, angol billentyuzetrol irok, ezert nincsen netem.
Engem az alabbiak erdekelnenek:
- Latom hogy sokszor kulon irjak a maybe szonal a "may" reszt. Ezmellett van a perhaps ami szinten azt jelenti, hogy talan. Melyiket mikor hasznaljuk, es mi a kulonbseg?
- (ez kicsit mas kerdes) ti hogyan tanultatok meg, majd gyakoroltatok be az igeidoket?
- Szeretnek esszeket irni, es ezzel fejleszteni magam. Valamint szeretnek olyan feladatokat csinalni, am9ik tenyleg erzem hogy hatnak. Mit ajanlotok nekem?
(A beszed resze oke, en Amerikaban vagyok)
1, A may egy segédige, a maybe és a perhaps határozószó. A maybe és a perhaps ugyanúgy működik, de a perhaps formálisabb. Gyakorlatban:
She may be late.
Maybe she's late.
Perhaps she's late.
Ugyanazt jelentik.
2, Angolórán.
3, Ha esszét írsz, nem tudod elkerülni, hogy valaki más ellenőrizze. Ha végtelen számú "helyes" megoldás létezik, nem tudod magadnak javítani.
Koszonom, igy mar ertem :)
Nekem tul lassunak tunik az angolora menete. Vagyis, amiket eddig vettunk igeidokat fujom kivulrol-belulrol, ezert szeretnek tovabb haladni.
Igen tudom, csak nem tudom, hogy erre van-e valami netes lehetoseg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!