Ez jó ötlet nyelvtanuláshoz?
Megnéztem egy sorozatot angolul magyar felirattal, és most elkezdeném angol felirattal nézni de párhuzamba ott lenne a magyar feliratos videó is. Úgy nézne ki ,hogy nézném angol felirattal 5-10 percet, aztán ezt újra nézném magyar felirattal is ,hogy ellenőrizzem magam. A sorozat új részét már angol felirattal néztem először, és elég sokat megértettem ,de elkezdtem lefordítani a feliratot ,és hát elég lassan ment ,de gondolom ez idővel jobb lesz majd. Tudom ,hogy elég időigényes ez a folyamat amit kitaláltam ,de mit gondoltok hasznos lehet?
Onnan jött az ötlet ,hogy elég sok sorozatot végignéztem angolul magyar felirattal, de angol felirattal még sosem, és így ezzel kezdeném magam szoktatni hozzá. Mellette persze olvasok olvasmányokat angolul,meg tanulok szavakat is ,szóval több impulzus ér ,de ez a sorozat nézés ilyen formában eléggé tetszik nekem.
Köszönöm a válaszokat!
Közben letöltöttem egy vígjáték sorozatot, aminek ugye alapból nem olyan nehéz azért a nyelvezete, nincsenek benne komoly dolgok, és jó mert magyar szinkronnal rengetegszer láttam kb minden részt a tv-ben,szóval szerintem ezt kezdem el angolul angol felirattal nézni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!