Milyen nyelvvizsgát tegyek le középszinten?
Szia! :)
Én csináltam egy jó tíz éve Pitman nyelvvizsgát (ma ez City & Guilds néven fut), emlékeim szerint könnyű volt.
Az elmult 2-3 évben én Telc nyelvvizsgát csináltam, nem volt túl nehéz, de volt benne egy-két kegyetlen feladat. Én a Tlec-et is tudom ajánlani.
Én azt javallom keress egy angoltanárt, aki vállal felkészítést, és méresd fel vele magad, ő gyorsan megmondja, majd neked, meilyk feladatok fekszenek és melyik nyelvvizsgán tudnál ebből teljesíteni. pl.: Én szeretek fordítani, és ebből is élek, de vizsgán, nem szeretem, meg a szivatós nylevtani tesztekért sem vagyok oda, így az ORIGÓ ("Rigó utca") kilőve nekem, de a keratív és kimondott nylevhaználatra épülők, meg lazán mennek ezért nekem a TELC jön be.
#1-esre annyit reagálnék, hogyaz eszperantó az MTA legutóbbi állásfoglalása alapján élőnylevnek minősül és szinte minden magyar egyetem elfogadja a nyelvvizsgát belőlle (amit az ELTE ORIGÓ szervez). Kérdező megpróbálhatod az eo-t, és tényleg kb.: 2 hónap alatt megtanulható (tapazstalatból mondom), van is, aki most áll neki, hogy szeptember elején mehessen vizsgázni, azonban nem biztos, hogy elég időd lenne ahhoz, hogy sikeresen nyelvvizsgázni tudj belőle, a nulláról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!