Hogy nyelvvizsgázzak 15 évesen?
Franciáról lenne szó.
8 évet tanultam általánosban, de az a 8 év az közel sem ért fel rendes 8 évvel.
2016 nyarán nyelvtanfolyamra jártam.
Nem igazán szerettem oda járni, de hasznos volt legalább.
Most magántanárral folytatom a tanulást, kb fél éve.
De egy szenvedés az egész, az igazat megvallva.
Középfokúra akartam felkészülni, elhittem, hogy nem lesz nehéz. Aha, persze...
Kidolgozandó szóbeli témalistán olyan témák vannak, amikről egy 15-16 éves GYEREKNEK semmi tapasztalata, de lehet, hogy még véleménye sincs sok.
Mégis hogy csináljam meg, hogyha 2020ra kell a nyelvvizsga?
Semmi kedvem nincs hozzá.
Szia! :) Én is 15 évesen csináltam meg a középfokú nyelvvizsgámat, igaz angol nyelvből. Szerintem teljesen átlagos témákról van szó! Amin én voltam, annyi volt, hogy először be kellett mutatkozni, pár mondatot mondani kellett magadról. Aztán második feladat az önálló témakifejtés volt, de ilyen témáról, hogy kedvenc könyv, utazás, verseny.. véleményem szerint ezek teljesen korrekt témák, én ki se dolgoztam őket, jött magától! Harmadik feladatként egy megadott szövegről (amit előtte elolvashattál, jegyzeteket készíthettél belőle egy másik szobában) kell beszélgetni a vizsgapartnerrel, ez is simán bírható! Utolsóként meg kellett szervezni mondjuk egy magyar fesztivált Angliában a másik vizsgázóval, vagy utazás, buli szervezése, szerintem ez is korrekt!!
Összességében szerintem ennyire nem kell ráparázni! Középfokon nincsenek olyan kemény témák!! Sok sikert Neked! :)
Jó, nem azt mondtam, hogy most 1 hónapon belül kell az a vizsga, csak azt, hogyha most nem húzok bele, akkor csak nehezebb lesz.
Nehéz a középsuli, nehéz úgy nyelvet tanulni, hogy mellette még másik kettőre kell koncentrálni, ráadásul mindig más nyelven jut eszembe az adott dolog. Persze jó is, mert ha az ember tud 1 nyelvet, akkor a többit már könnyebb elsajátítani.
De jövőre mégtöbb órám lesz, mint idén, aztán fakultáció, aztán érettségi, közben meg még azt sem tudom, hogy mivel szeretnék foglalkozni, pedig itt lenne az ideje, hogy eldöntsem.
Most nincs nálam a lista a témákról, de ha megtalálom akkor felsorolok párat. :)
És köszi a hasznos és kevésbé hasznos válaszokat egyaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!