Azt hogy mondhatom angolul, hogy Október 1. -ig leszek Pécsen. I will be in Pécs to October first. A "to" jó?
Az angolban több, mint 12 igeidő van. Tehát attól függ.... Egyrészt inkább until, esetleg til, a "to" helyett.
Másrészt tudni kell a fordításhoz, hogy az illető már ott van Pécsett , és továbbra is marad-e, vagy még nincs ott, de odakerül, és addig marad ott, stb.
Hiszen az egyik angol igeidő emerre jó, a másik meg amarra.
Amit itt használtál, az egyszerű jövő, tehát simple future. Nem vagyok jó angolos, majd valaki részletesebben megírja, de egyébként ezt inkább olyasféle esetekre használd, ha Pécsre kerülsz majd, de most még nem vagy ott. Ha ez így van, akkor esetleg jó így, de "until"-lal, "to" helyett.
Viszont ha már ott vagy, de most kerültél oda, akkor egyszerű jelen talán a jó(?). Tehát simple present.
Ha ellenben MÁR RÉG ott vagy (és októberig maradsz is), akkor meg szerintem present perfect continue igeidővel.
De majd átbeszéled egy profival. A lényeg, hogy ügyelj az igeidőkre is, ne csak a partikulákra.
Miért vetetted el? Ha 1-ig leszel, akkor a till/until a jó.
... till 1st October.
"from August to October"
En Itt is until-t irnek.
from August until October
"En Itt is until-t irnek."
Mivel nem vagyok angol anyanyelvű, nem nagyon mernék vitatkozni. A gugli ad reája nem kevés találatot (ha nem is annyit, mint a from... to...-ra). Én csak abból élek, amit Tom Hutchinson bácsi tanít a projectekben, meg amiket más tankönyvekből (amelyekből tanítunk) összeszedtem. Persze voltam odakint is, nem egyszer, nem kétszer (háromszor, hihi), de az mégsem ugyanaz, mint anyanyelvűnek lenni vagy folyamatosan ottan élni... :)
chtt, nem azert mert nem helyes a to, hanem nekem jobban hangzik a til-el.
August - October, igy mar to megfelel, (az en fulemnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!