Segítene nekem valaki spanyolból? (Többi lent)
Én is autodiktata módon tanulom:)Sajna nincs pénzem tanárra, de így legalább az alapokat elsajátatíthatom, és később, ha már módomban lesz nyelvtanár segítségét igénybe venni,könnyebb lesz a tanulás.
Neked is sok kitartást!:)
Tényleg, megkérdezhetem, honnan tanulod önállóan a spanyolt? Valamilyen nyelvkönyvből?
Szia!
Hát ha gondolod segíthetünk egymásnak, megadhatom a mail címem ha szeretnéd :-)
Én több könyvet is beszereztem, az egyik ez a Nagy-Veres régi spanyol könyv, ennek az új változata a Colores 1, én az utóbbit használom, megvettem a tk-t és a mf-et is, mindkettőhöz van cd is. a Nagy-Veres-t pedig gyakorlásnak használom.
Ezzel együtt a PONS-tól is vettem (vaterán ;-)) könyvet, nyelvtanfolyam cd-rom, nyelvtan 3 lépésben (alapfoktól középfokig minden nyelvtan benne van gyakorlással) és egy nyelvtanfolyam kezdőknek c. könyvet. Tudom sok könyv:-D De én szem előtt a Colores-t tartom, gyakorolni a mf-ében nagyon sokat tudok és a másik ez a nyelvtanfolyam kezdőknek. Ezt a két könyvet kombinálom, kb ugyanazt tartalmazza anyagról anyagra. Többi csak amolyan gyakorlás, vagy kiegészítés ha nem megy vmi.
van egyébként egy csomó más anyagom is neten, tudok küldeni mailbe.
Sokmindent letöltöttem megnézi mi a jobb: Kreatív spanyol, Colores 1 TK bescannelve (gyenge minőség), PONS megszólalni 1 hónap alatt spanyolul bescannelve (jó minőség), relaxa spanyol (könyv és hanganyag is), Berlitz útiszótár és "Learn how to speak spanish" :-D De igazán nekem egyik se jött be... :-)
Az igen, látom, te azért jobban rákészültél, mint én:D Amúgy a Király Rudolf féle nyelvkönyvet használom - igaz, hogy viszonylag régiek benne a párbeszédek, nem mai témákról szólnak, de olyan remekül van megszerkesztve, hogy ez tulajdonképpen mindegy. Szépe leckénként be van osztva az anyag, magyarázattal, példákkal, feladatokkal... még esetleget a könyvet tudom ajánlani:)
Igaz, mostanában kicsit háttérbe szorítottam a spanyolt, mert az angol nyelvvizsgára hajtok, de ősztől megint intenzíven akarom folytatni a tanulását:)
A Kérdezőhöz!
Megkérhetnélek hogy e-mailben elküldenéd nekem a Pons 1 hónap alatt spanyolul szkennelt változatát? Nagyon megköszönném.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!