Ez korrekt dolog volt a tanár részéről?
Előre kell fizetni az órákat, megvolt beszélve egy időpont, de én nem tudtam bemenni reggel, mert előző éjszaka dolgoztam és reggel elaludtam. Tudom sajnos túl vállaltam magamat.
De akkor is nem az lett volna a korrektebb, hogy kapok egy másik időpontot?
Azért van ez így állítása szerint, hogy ne lógjanak az iskolások az órákról.
De én egy felnőtt ember vagyok, lehetne kicsit elnézőbb, mert így kb egy napig ingyen dolgozok...
nem az volt a baj, hogy nem tudtam felkelni hanem hogy nem szólalt be az ébresztő
magamtól meg esélytelen hogy felkeljek korán reggel
pedig emlékszem h előző este be is állítottam
ezért rohadt idegesítő
vagy olyan fáradt lehettem hogy nem tudtam hirtelen milyen nap van és kinyomtam, nem tudom
sosem volt még velem ilyen
mindenesetre reggelre nem fogok kérni időpontot
Hát bocsánat, de ha későn szóltál, esetleg már amikor az óra már kvázi elkezdődött volna, pláne ha már az óra időpontja UTÁN,
akkor teljesen jogos.
Addigra a tanár már készült az anyaggal, szabaddá tette a naptárát, a helyszínre ment, várt rád - azt az időt is ki kell valakinek fizetni.
Általában a tanár igyekszik rendes lenni, elvileg neki is érdeke, hogy mindketten jól jöjjetek ki a dologból, ezért - tudva, hogy mindig lehetnek váratlan katasztrófák - általában 24 órával, esetlegesen fél nappal előbb még megengedett lemondani úgy, hogy visszakapod a pénzt. (Persze csak ha te vagy az egyetlen diák az órán.)
De ha ezt nem tetted meg, akor mit vársz?
"nem az volt a baj, hogy nem tudtam felkelni hanem hogy nem szólalt be az ébresztő
vagy olyan fáradt lehettem hogy nem tudtam hirtelen milyen nap van és kinyomtam"
Mondjuk ezek egy még nem "felnőtt ember" kifogásai...:D
Ilyesmi mindannyiunkkal megtörtént. Javaslom hogy vegyél egy megbízható órát vagy telefont, és tedd a szoba másik végébe, ha gyanítod, hogy hajlamos vagy a visszaalvásra. (Ha át kell kelned a szobán, hogy lekapcsold, akkor utána már tuti nem fogsz visszaaludi.)
Mindig a szoba másik pontjára teszem, de most mellettem volt az ágyban...
és igen ha meló van akkor kettőt állítok, most meg csak egyet
de hát hajnal 4 ről beszélünk munkánál
most meg elég lett volna 7 kor felkelni, gondoltam elég 1x is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!