Hogy van angolul?
(étlap fordításában)
-készételek
-frissensültek
Hm, engem is érdekelne...
A frissensültek elméletileg "fresh(ly) fried meats", de kíváncsiságból végignéztem néhány tucat (nem magyar) étlapot, és nagyon úgy tűnik, hogy nem használják ezt a kategóriát (sem). Úgy látom, több magyar étlapon "ready-made meals / ready meals"-nek szokták ferdíteni a készételt, de az - a képtalálatokat nézve - nem egészen az, ami az étlap szerinti készétel, inkább előre elkészített étel, amit csak fel kell melegíteni...
2. Fresh from the grill
A keszeteleken belul mire gondolsz? Amiket haza lehet vinni vagy kiszallitasra rendelni? Vagy egy fozelekre, pl.?
Ha keszetel, mint leves, fozelek, akkor rendeled, az express meals lenne a legkozelebb, de igazan egy jobb etteremben nincsenek igy feltuntetve az etlapon.
Ha hazhozszallitasi vagy elviheto etteremrol es etelekrol van szo, akkor ready-made/take-away/home delivered meals.
Készételeknél olyanra gondolok hogy rizses hús,pörkölt stb...
A Frissensülteknél pedig rántott hús,rántott sajt,Natúr csirke stb..
Sajnos nem én állítottam össze az étlapot,nekem csak le kell fordítani és így vannak a kategóriák:
-Pizzák
-Reggelik
-Készételek
-Frissensültek
-Köretek
-Savanyúságok/saláták
-Desszertek
Igazából inkább mondanám pizzériának mint egy komoly étteremnek.
-Pizzák
-Reggelik
-Készételek - ide mint irtam, igy nem irnam, elmondanam aki keri a forditast miert nem. Ha nagyon eroskodik, habar inkabb zarja be az uzletet, akkor legyen prepared-ahead/quick meals. De mint irtam, soup ala levesek, a fozelek egy angolnak koret, side-dish, (sauce)
-Frissensültek - from the grill, idejon steak, schnitzel, hamburger, etc.
-Köretek - side dishes
-Savanyúságok/saláták - salatak - salads, de mar a savanyusag side-dish.
-Desszertek
Eleg onfeju emberke lehet akinek forditani kell. Eloszor a szokasokat kell neki elmagyarazni es aszerint forditani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!