Ha én külföldön szeretném tanítíni a magyart akkor odáig hogy jussak el?
Milyen idegen nyelvet beszélsz, és milyen szinten?
Amíg ezt nem tudjuk, lehetetlen válaszolni a kérdésedre.
Magyar mint idegen nyelv tanári mesterszak
Felsőfokú oklevéllel rendelkezők számára három lehetőség van magyar mint idegen nyelv tanári mesterszakra jelentkezni:
– 5 féléves képzés
– 3 féléves képzés (posztgraduális)
– 2 féléves képzés (posztgraduális)
5 (4+1) féléves tanári mesterképzés
Bemeneti feltételek:
– A bemenethez feltétel nélkül elfogadott alapszakok: legalább 50 kredites szakterületi ismeretek modul elsajátítása a következő alapképzési szakok valamelyikén: magyar, bármely idegen nyelv, történelem, néprajz vagy kulturális antropológia, illetve
– bármely élő idegen nyelvből tett felsőfokú, C típusú államilag elismert nyelvvizsga.
– Nem (!) szükséges a magyar mint idegen nyelv diszciplináris és tanári minor elvégzése.
A legfrissebb tanegységlista elérhető innen. Az 5 féléves tanári mesterképzésben részt vevő hallgatónak a magyar mint idegen nyelv modult a másik tanári moduljával és pedagógiai-pszichológiai tanári képzés moduljával együtt végezheti.
A felvi.hu-n itt olvashatóak a képzés részletei.
3 (2+1) féléves tanári mesterképzés
Bemeneti feltételek:
– A képzés előfeltétele, hogy a hallgató nem tanári szakon szerzett egyetemi vagy mesterképzési diplomával, illetve
– bármely élő idegen nyelvből tett felsőfokú, C típusú államilag elismert nyelvvizsgával rendelkezzen.
A legfrissebb tanegységlista elérhető innen. A 3 féléves tanári mesterképzésben a hallgató pedagógiai-pszichológiai ismereteket is tanul.
2 féléves tanári mesterképzés
Bemeneti feltételek:
– A képzés előfeltétele, hogy a hallgató magyartanár, vagy bármely idegennyelv-tanár, történelemtanár, kulturális antropológia tanár vagy néprajztanár szakos diplomával; vagy más tanár szakos oklevél esetén e szakok ismereteiből legalább 50 kredit értékű szakterületi ismerettel, illetve
– bármely élő idegen nyelvből tett felsőfokú, C típusú államilag elismert nyelvvizsgával rendelkezzen.
A legfrissebb tanegységlista elérhető innen. A 2 féléves tanári mesterképzésben a hallgató korábban megszerzett tanári képesítését egészítheti ki ezzel a modullal.
7-es (és 8-as) válaszolónak köszönöm szépen. Ezt szerettem volna tudni. Kedves 3-as válaszoló hiába kötekedik nem érdekelnek az ottani közlekedési eszközök (.) .4-es válaszoló ,nem, hanem hogy én tanítsak külföldön. 5-ös válaszoló ha egy kicsit is ismerné a világot akkor tudná, hogy sok olyan ember van akit érdekel a magyar és tanulja is szeretettel. Azt, hogy ha egy faluba mennék azt csak viccnek írtam ki az 1-es nek. Kedves 6-os válaszoló az miért nem mindegy magának hogy mit tanulok és milyen szinten? Az nem lényeges ennél. Olyan érdekes a 7-es(és 8-as) válasznál az van leírva amit kérdeztem.
Aki még kötekedni szeretne írjon privátba.
6. válaszoló vagyok, és eszembe sem jutott kötekedni.
Azért kérdeztem, milyen nyelven beszélsz, mert nem mindegy, hogy Üzbégisztánban, Elefántcsontparton vagy Németországban szeretnéd a magyar nyelvet tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!