Ti váltanátok a helyemben? Illetve egy nyár alatt meg tudnék tanulni kb. B1-es szinten oroszul?
Az a helyzet, hogy a suliban spanyolt tanulok, de egyszerûen utálom! Most szenvedek vele második éve, de tavaly borzalmas tanárom volt, rendszerint be sem járt az órákra, ha mégis, akkor keresztrejtvényt fejtett, stb., az idei pedig lazán feladott már 76(!) szót is egyik napról a másikra, 100 szavas szódogákat írunk, kiejtést, élõbeszédet szinte nem is gyakoroljuk. Egyébként papír szerint négyes vagyok, de kb.be bírok mutatkozni és ennyi, néhány szót is tudok, de mondatot már nem vagyok képes összehozni, rettenetesen csúnya a kiejtésem stb. És a szomorú az, hogy már egyáltalán nem is akarom tanulni ezt a nyelvet, a hajam kihullik tõle.
Most kaptam a lehetõséget, hogy amennyiben felzárkózom B1 körüli szintre a nyáron, akkor szeptembertõl átmehetnék oroszra. Tudom, hogy az sem egy hiperkönnyû nyelv, de sokkal jobban tetszik és érdekel, mint a (valószínûleg egy életre) megutáltatott spanyol...Ezenkívül a tanár is jó állítólag, ráadásul annyi elõnnyel indulnék, hogy a cirill betûket már elég jól ismerem, tehát "csak" a nyelvtannal kellene foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!