Angol középfokú nyelvvizsgáig szeretnék eljutni, hogyan lenne célszerű?
Az a helyzet, hogy kb 6 évvel ezelőtt tanultam angolt 1 éven keresztül, különtanárnál. Akkor anyagi és egyéb okok miatt abba kellett hagynom a nyelvtanulást, így az akkor megszerzett tudásom nagy része már kikopott. Az idén azonban szeretnék középfokú vizsgát tenni.
Mit javasoltok? Különtanárhoz menjek inkább, vagy tanfolyamra? Nekem a tanfolyam szimpatikusabb lenne, csak nem tudom, azok mennyire pénzlehúzások, hány hónapot kellene tanfolyamra járnom, hogy egy (majdnem) kezdő szinttől eljussak egy középfokúig?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A tanfolyam és a magántanár is jó lehet, mindenkinek más jön be.
Tanár
- drágább
- csak veled foglalkozik
- egyedül vagy, ami bizonyos szempontból unalmasabb
- a te tempódban haladtok
- a te kérdéseidre, problémáidra koncentrál
Csoport
- oldottabb hangulat
- olcsóbb
- megismersz egy csomó embert
- talán vizsgapartnert is találsz
- nem csak veled foglalkoznak, előre meghatározott tanrend van
Én a nyelviskolát jobban szeretem, de kinek mi :) Mindenképp nézz és kérdezz utána rendesen, ne csapj le az első nyelviskolára, ami szembe jön veled. Menj el szintfelmérésre, akár találkozz a tanfolyamot tartó tanárral is, hogy szimpatikus-e.
Köszönöm a válaszokat!
Amiket leírtatok, azok alapján is inkább a tanfolyamok felé hajlok. Heti 2-3 nap bejárást be tudnék simán vállalni. Azt nem tudom, hogy milyen típusú feladatokra lenne szükségem, csupán annyit, hogy középfokú angol nyelvvizsga. :D
Csak azt nem tudom, hogy ha egy nyelviskolába jelentkeznék, nem-e tukmálnának rám több tanfolyamot mondván: ennyit ki kell járnom a sikeres nyelvvizsgához...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!