Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tényleg a spanyol lenne a...

Tényleg a spanyol lenne a jövő nyelve?

Figyelt kérdés

okok:

- Dél-Amerika egyre dinamikusabban fejlődik gazdaságilag

- Az USA-ban egyre több a spanyolajkú 2030-ra elvileg 20-30%-a spanyolajkú lesz.

- Több, mint 20 ország hivatalos nyelve, 320 millió ember beszéli hivatalos nyelvként

- Egy spanyol-angol duóval igen sok helyen meglehet magad érteni a világon és értékes vagy a munkaerőpiacon

Mit gondoltok érdemes spanyolul tanulni?

(Természetesen az angol az első és második nyelvként)

2017. máj. 17. 20:43
 1/3 anonim válasza:
57%
Szerintem Eúrópában nincs sok haszna, hacsak az ember nem Spanyolországban akar élni, de elgondolkodtató hogy lehet hogy már nem éri meg Eúrópában maradni!
2017. máj. 17. 20:56
 2/3 anonim ***** válasza:
74%

Meghatározó nyelv Amerikában? Igen.

Meghatározó lesz Amerikában? Több, mint valószínű.

Érezni fogunk mi itt ebből Európában bármit is? Talán, bár kétlem.

Érezni fogjuk a hatását Magyarországon? Jó ideig biztosan nem.

Ha kifejezetten Amerikában szeretnél élni (a kontinens bármely országában, talán Kanadát leszámítva), akkor nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy nem beszélsz spanyolul. Azon túlmenően viszont... nem sok helyen tudod hasznosítani. Nyugat-Európában a német és a francia a sláger, és sokáig az is marad. Mondom mindezt annak ellenére, hogy én is spanyolul tanultam a gimiben, abból emelteztem, abból van felsőfokúm, szeretem nagyon a nyelvet, de európai szinten is (Magyarországon meg aztán végképp) elhanyagolható azon munkakörök száma, ahol spanyol nélkül nem tudsz boldogulni.

Egyszóval: ha Európában képzeled el a jövőd, akkor inkább német, ha Amerikában, akkor inkább spanyol. Természetesen az angol mellett. Nem rossz nyelv, nagyon szerethető, de messze vagyunk attól, hogy a spanyol legyen a világnyelv.

2017. máj. 17. 21:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Európai spanyollal dél amerikába szinte semmit nem érsz. Mexikó, ahol még elég jól elboldogul a mexikó a spanyollal, de a többi spanyolajkú országba már nagyon keményen küzdened kell, még egy anyanyelvinek is.
2017. máj. 19. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!