Tényleg a spanyol lenne a jövő nyelve?
okok:
- Dél-Amerika egyre dinamikusabban fejlődik gazdaságilag
- Az USA-ban egyre több a spanyolajkú 2030-ra elvileg 20-30%-a spanyolajkú lesz.
- Több, mint 20 ország hivatalos nyelve, 320 millió ember beszéli hivatalos nyelvként
- Egy spanyol-angol duóval igen sok helyen meglehet magad érteni a világon és értékes vagy a munkaerőpiacon
Mit gondoltok érdemes spanyolul tanulni?
(Természetesen az angol az első és második nyelvként)
Meghatározó nyelv Amerikában? Igen.
Meghatározó lesz Amerikában? Több, mint valószínű.
Érezni fogunk mi itt ebből Európában bármit is? Talán, bár kétlem.
Érezni fogjuk a hatását Magyarországon? Jó ideig biztosan nem.
Ha kifejezetten Amerikában szeretnél élni (a kontinens bármely országában, talán Kanadát leszámítva), akkor nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy nem beszélsz spanyolul. Azon túlmenően viszont... nem sok helyen tudod hasznosítani. Nyugat-Európában a német és a francia a sláger, és sokáig az is marad. Mondom mindezt annak ellenére, hogy én is spanyolul tanultam a gimiben, abból emelteztem, abból van felsőfokúm, szeretem nagyon a nyelvet, de európai szinten is (Magyarországon meg aztán végképp) elhanyagolható azon munkakörök száma, ahol spanyol nélkül nem tudsz boldogulni.
Egyszóval: ha Európában képzeled el a jövőd, akkor inkább német, ha Amerikában, akkor inkább spanyol. Természetesen az angol mellett. Nem rossz nyelv, nagyon szerethető, de messze vagyunk attól, hogy a spanyol legyen a világnyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!