Pontosan hogy néz ki egy TELC szóbeli nyelvvizsga?
Május 27-én megyek és eléggé izgulok. 4 éve nem tanultam angolt előrehozott érettségi, továbbtanulás stb miatt.
Nagyon hálás lennék, ha valaki leírnál lépésről-lépésre hogyan zajlott! :)
Tudom-tudom, a TELC oldalán is fent van, de van pár ködös dolog nekem... Felkészülési idő: először megkapom az összes feladatot, amikre felkészülhetek, vagy mi? :D
Nektek milyen témák voltak?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Szia!
Az előző hozzászóló jól leírta, de egy kis kiegészítés: már minden szóbelit felvesznek. Az utolsó közös feladatban valóban egyszerűbb a kezdőnek - nekem volt szerencsém egy kis trollal összekerülni, aki mindent, MINDENT elmondott az elvileg közöse szervezendő eseményről és elég nehéz volt emlékezni miket mondott és pár alternatívát mondani, meg azzal mentettem a menthetőt, hogy a végén összefoglaltam röviden a lényeget és beosztottam, hogy melyikünk mit "csináljon" és megkérdeztem, hogy így megfelelő-e neki.(Szerencsére tetszett a vizsgáztatóknak,mert átmentem :) ) Szerintem neki emiatt nem is sikerült. Szóval csak pár részletet elsőként ,hogy a másik is fehozhasson dolgokat! :)
Az előző vizsgában ezek voltak a feladatok (nem mindenre emlékszem tökéletesen, de nagyjából):
1. témák:sport ajánlása unalom ellen tiniknek vagy mitől lesz tökéletes egy mozis este.
2. cikk: turisták vs utazók - itt kb szidták a turistákat hogy koszt hagynak meg hangosak és nem érdekli őket a kultúra, az utazókat meg kb fényezték, hogy mennyivel igényesebbek stb. Jó téma volt, könnyen lehetett érvelni.
3. Munkatársaid vagy barátaid kanadába utaznak és oda is költöznek ezért eseményt kellett szervezni a búcsúztatásukra, és kellett valami ami plusz, ami emlékezetessé tette az egészet.
Na, örülök, hogy jól ment akkor! Azt megkérdezhetem, hogy most mik voltak a témák/feladatok? (Erre is mentem volna, ha az előző nem sikerült volna :)
A vitás feladatnál egyébként az se baj, ha ugyanaz a véleményed, mint a másiknak, csak tudd picit árnyalni, meg úgyis elég kevés az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!