Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kell német emelt...

Hogyan kell német emelt érettségin levelet írni?

Figyelt kérdés
Pl A címzésre gondolok, hogyha kell, azt hogyan(hova jön a feladó, címzett stb)... úrjaérettségizek, úgyhogy nagyon nem emlékszem ezekre sajnos. :D

2017. ápr. 30. 14:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Ejj, hát időben kezdesz rajta gondolkodni! :)

Parancsolj, egy hasznos oldal:

[link]

2017. ápr. 30. 14:34
 2/8 A kérdező kommentje:
szerintem 2 héttel előtte időben vagyok. És nem egy linkelt oldalt vártam segítségnek. :D
2017. ápr. 30. 14:38
 3/8 A kérdező kommentje:
és ebben a lényeg nincs is benne amit kérdeztem, de mindegy. xD
2017. ápr. 30. 14:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Hi XY,

itt alatta kezded el írni a szöveget, szépen válaszolsz a kérdésekre, felteszed a sajátjaid, figyelsz rá, hogy meglegyen a kért szószám és a helyesírásra sem árt figyelmet fektetni. Felteszed a saját kis kérdésid, satöbbi, majd elköszönsz:

Tschüs,(oder olyan köszönési mód, amelyet megkövetel a levél, vagyis ez attól függ hivatalos-e, vagy baráti ((ERRE AZ ELEJÉN ÉS FIGYELJ)) folytatás: a neved)

YX

Végül a dátumozás az ellenkező oldal aljára kerül.

05.05.2017. Duisburg

Például...

2017. ápr. 30. 14:50
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi! :) akkor címzés az nem fontos?
2017. ápr. 30. 14:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi az az ellenkező oldal???

Szóval...nem biztos, hogy kell címzés. Ez a létrehozandó szöveg fajtájától függ. Ha ez pl. egy blogbejegyzés, akkor Hallo, vagy Hallo Leute, vagy nem is kell.

Ha hivatalos levelet - pl. egy megrendelést, reklamációt, érdeklődést szállásfoglalás előtt - kell írnod, akkor két lehetőség van:

1. Ha a forrásszövegben (amire válaszolnod kell) van cégnév, aláírás teljes névvel, akkor a címzés

bal felső sarokba

cégnév

Sehr geehrter Herr/Sehr geehrte Frau XY,

ich.....

2. ha nincs konkrét személy megjelölve, akkor

Sehr geehrte Damen und Herren,

ich....

A dátum a megszólítással egy sorban jobbra igazítva:

01.Mai 2017 vagy 01.05.2017 vagy Budapest, den 01.05.2017 (az évszám után nem teszünk pontot, ha írod a települést, akkor kell a DEN)

Ezenkívül:

[link]

Itt keresgethetsz mintákat.

vagy: Wie sieht ein offizieller Brief aus?

2017. máj. 1. 08:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, még ez is hasznodra lehet...

[link]

2017. máj. 1. 08:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így már világosabb! :)
2017. máj. 1. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!