Angol és német nyelv után melyiket lenne érdemes tanulni az én esetemben (spanyol, olasz vagy francia)?
Angolból c1, németből b2-es szinten vagyok. Az egyetemen van lehetőség ingyen nyelvet tanulni, és ez a három lenne, amit szivesebben tanulnék, de nem tudok valasztani. Ausztriában tanulok angol szakon, az olasz határ közel van hozzám, és tetszik az olasz nyelv hangzása, viszont hátránya, hogy nem annyira sok helyen beszélik.
A spanyol hangzása is tetszik, többen beszélik Európában, viszont nem tudom ez is mennyire válna hasznomra a jövőben.
A francia nyelv kiejtése és nyelvtana nem annyira szimpatikus számomra, viszont Európában tudomásom szerint elterjedt és fontos nyelv, talán ez lenne a leghasznosabb, viszont nem tudom mennyire tudnam megszeretni.
A jövőmet Ausztriában tervezem per pillanat, de Európa más országa is szóba jöhet idővel, ha úgy alakulna.
A fentieket figyelembe vève mit lenne èrdemes választani? Vagy csak èrdemesebb lenne tovább fejleszteni a németet és később belekezdeni egy új nyelvbe? Kérlek indoklást is írj, minden véleményre kíváncsi vagyok! :)
Olyat tanulj, ami tetszik!
Ebből a szempontból pedig úgy látom, a francia kiesik.
Ha a spanyol és az olasz egyaránt tetszik, akkor legyen a spanyol, mert tényleg sokkal többen beszélik.
De ne csak a nyelvhangzását és azt vedd számításba, hogy hányan beszélik, hanem az országokat, ahol beszélik, az anyanyelvi kultúrát, esetleges konkrét céljaidat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!