Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvvizsgát javasolnát...

Melyik nyelvvizsgát javasolnátok/Mit tennél? (Angol C1)

Figyelt kérdés

Nyár közepén vagy végén szeretnék angolból C1-es nyelvvizsgát tenni.

Tervben lenne a külföldi továbbtanulás is, de ez még nem biztos. Most teszek angol érettségit emelt szinten. (Nagy valószínűséggel meg lesz 60% fölött, tehát kapnék érte 50+ pontot magyarországi továbbtanulásnál. (Ha angollal kapcsolatos irányba mennék tovább.)

Viszont ha magyarországon folytatom tanulmányaimat és nem az angol nyelvvel kapcsolatos irányba megyek, akkor nem számítható az emelt érettségiért kapható 50+ pont, ekkor jönne képbe a felsőfokú nyelvvizsgáért kapható + pont (talán 28pont..)

Mindenképpen most szeretnék elmenni nyelvvizsgázni nyáron, ezért sajnos a TOEFL/IELTS nem jöhetnek szóba mert 2 év alatt lejárnak, és én akkor fogom befejezni a gimnáziumot, így pont 'lejárnának'. :/

CAE-n gondolkozom nagyon, azzal viszont annyi a baj, hogy államilag nem elfogadott nyelvvizsga -> itthon nem számítják be továbbtanulásnál, de külföldi továbbtanulás esetén úgy gondolom, hogy ez lenne a legideálisabb + lehet 'szintet lépni' B2 és C2 irányba, ami azért egyáltalán nem hátrány :) (+éveken át cambridge-s nyelvvizsgára készültünk, így nekem sokkal 'barátságosabbnak' és 'ismerősebbnek' tűnik., és emellett még fordítani sem kéne benne)

Euroexam elméletileg könnyebb mint a CAE és olcsóbb is, viszont angliában például úgy tudom, hogy vagy IELTS-et kérnek vagy CAE-t fogadnak el, eurorol nem tudom, hogy mennyire előnyös (pl) angliába. Ezért viszont mindenképp megkapnám a +pontokat itthon.

Más nyelvvizsa eddig még nem igazán jött szóba, de ha van valami ötletetek/tapasztalatotok, hogy ti mit csinálnátok/ melyikre mennétek/ mire mentetek, akkor azt nagyon megköszönném, ha elmondanátok/kifejtenétek. 

Melyik nyelvvizsához milyen könyveket ajánlanátok gyakorlásnak?

Tudtok valami jó weboldalt, ami esetleg segítene e felkészülésben?

Bocsi a hosszú kérdésért, és köszönöm előre is mindenkinek aki végigolvasta/válaszol.  17/L

2017. márc. 22. 23:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én először kitalálnám, hova akarok menni, aztán nézném meg, az adott egyetem milyen nyelvvizsgát igényel... amúgy van ahol nem angol szakon is beszámítják az angol emeltet.
2017. márc. 22. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én CAE-re mentem azt ajánlom neked is. Amúgy van magyar akkreditációja is C1-es szintre. Ha eléred a C1-es szintet, akkor automatikusan megkapod a magyar papírt is. Igaz, hogy drágább, mint a többi, de legalább ismerik külföldön is. Szerintem nem kifejezetten nehéz, a pontozás is biztosan korrekt, mert mindent kiküldenek Cambridge-be, nagyon ügyelnek a javítások objektivitásának biztosítására.
2017. márc. 23. 05:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Üdv, én csakis és csakis a Cambridget ajánlom. A lehető legjobb, és legelismertebb, legalábbis külföldön. Itthon sajnos c1-c1 között nem tesznek különbséget, pedig lehetne, mert euroexam,origo,telc,ecl ezek mind semmik kb a 3 "Nagy"hoz képest! Én a CAEt ajánlom.

(A felsőfokú nem 28at hanem 40et ér)

2017. márc. 23. 07:01
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

CAE-hez van hivatalból ajánlott felkészülési anyag is, a lap alján:

[link]

De amúgy a neten ezerféle tankönyv kering. Sajnos vagy hálisten, a bolygó lakosságának elhülyülése miatt a CAE követelményszintje is folyamatosan megy lefelé, így a régi könyvek a felkészülést ugyan segítik, de a vizsgát talán nem annyira.

A linkelt oldal tetején van 2+1 kurrens sample paper, de ha CAE-re készültél, akkor sok meglepetést ezek nem okozhatnak, az oldal közepén meg ott van az épp aktuális vizsgaleírás az Information...

2017. márc. 23. 08:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit, hogy szerintem az, hogy a CE-nél "lehet 'szintet lépni' B2 és C2 irányba" az sajnos nem valós feltételezés, mivel eleve az információban nem az van, hogy ekkor olyan bizonyítványt kapsz, hanem az, hogy

felfelé: Your certificate will show that you received the Certificate in Advanced English and demonstrated ability at CEFR Level C2

lefelé: we will recognise your achievement with a Cambridge English certificate stating that you demonstrated ability at Level B2

És a honosító lapon meg:

A vizsga csak az eredeti jelentkezésben megjelölt, és sikeresen teljesített szintre honosítható.

2017. márc. 23. 09:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi akarsz lenni?
2017. márc. 23. 20:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Egyelőre, amíg nincs kézzelfogható közelségben a külföld, azt javaslom, hogy tegyél le egy sima C1-t itthon (nekem Euro van, simán teljesíthető volt anno, gimnáziumi angolóra és egy kis itthoni extra tanulással). Ha meg elhatározod, hogy mész külföldre, akkor előtte fél évvel csinálsz egy TOEFL-t (két hónap intenzív készüléssel megoldható) vagy IELTS-t vagy CAE-t, Magyarországon azt hiszem nem is akkreditáltak ezek.
2017. ápr. 21. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!