Szerintetek mennyire fognak hülyének nézni a lakótársak ha tanulás közben hangosan beszélek vagy olvasok?
Befelé is ki lehet mondani, de ha ez nem elég, nyugodtan, bátran, hangosan!!!
Pont ez az a kérdés, amiben nem tudom meggyőzni a tanítványaimat, pedig igen fontos, hogy HALLD a saját hangodat idegen nyelven.
Én a suliban kikérezkedtem tanulóidőben walkman-nel a folyosóra, mindenki kiröhögött, aztán pár hónap után már a teremben volt nyugisabb, mert annyian voltak a folyosón... ;)
Nagyon fontos a kiejtés, még anyám is kikérdezte néha: "De nem ez van ide írva!!!" - persze, de mikor meghallgatta a kazettát, rájött, hogy mást mondunk, mást írunk idegen nyelven. Magyarul ez egyszerű, de tényleg, mert a magyar kiejtéskövető helyesírást használ, mint a szláv nyelvek, pl. a cseh vagy az orosz. Tudom, hogy most megnevettek, de gondoljatok Husz Jánosra, neki köszönhetjük többek között, hogy ilyen szuper helyesírásunk VOLNA, ha használnánk...
NEM fognak hülyének nézni, ha mégis, írj nekem, s egy idióta nyelvtanár tényleg szívesen odamegy, hogy megmagyarázza a gúnyolódóknak, miért is jó, amit csinálsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!