Elegendő a német nyelvtudásom?
Német munkahelyre szeretnék jelentkezni,betanított állásra. De akár kezdő targoncásnak is.
Én egy B1 inkább B2 szinten érzem a nyelvtudásom.Mindent megértek, olvasni is tudok. Irni viszont sok helyesírásik hibákkal :) Milyen szint kell egy német gyári betanított munkára?
Lehet nem számít de Angolul C1-C2 szinten tudok írni olvasni beszélni.
HA tényleg megérted, amit mondanak - és nemcsak a magyar, lassan beszélt németet -, akkor elég kell, hogy legyen.
A fontos, hogy megértsd az utasításokat, illetve ha valami nem tiszta, meg tudd kérdezni egy (német) munkatárstól.
A helyesírás esetleg plusz pont lehet, de nem feltétlen szükséges betanított munka esetén.
Előző munkahelyem is szalagmunka volt,az ottani főnököm azt mondta hogy teljesen megfelelek,de az 5 évvel ezelőtt volt és ahova most mennék az nem egy kis cég.
Autópálya táblákat,berendezéseket csinálnak, másik cég meg visszapillantókat készítenek autókba. Őszintén egy személyes konzultációnak örülnék a legjobban mert félek a telefonos beszélgetésnél valószínűleg nem úgy fejezném ki magam ami a fejemben jár.
A telefon nem rosszabb, mint a személyes találkozás, söt nekem sokszor segített, hoyg ha valami nem volt lerösre érthetö, akkor minden további nélkül megkérhettem a másikat, hogy ismételje meg, mert "nem túl jó a vonal" - így sokkal kevésbé tünt fel, ha valamiben bizonytalanabb voltam.
Ettöl függeltenül sem hiszem, hogy probléma lenne a nyelvtudás, ha telefonon keresztül is megérted, amit mondanak.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!