TELC Feb24 Levélírás - Megbuktatnak emiatt?
Sziasztok!
Február 24.-én voltam TELC írásbelin és két gondom volt vele. Az egyik ami nagyon meglepett, hogy a rendes hivatalos levélnél, a feladat meghatározásában nem volt sehol leírva a címzett címe se magába a hirdetésbe, még maga a vizsgáztató is megnézte és végül azt javasolta hogy ne írjak bele kitalált címzett adatokat. Emiatt rendesen is tartok hogy nagyon le fogják pontozni a hivatalos levelemet. Az E-mail-nél pedig konkrétan taktikáznom kellett mert nem egészen értettem hogy mit akart. Inkább ez az érdekesebb. Én annyit értettem a feladatból hogy van a rokonomnak egy nagy kutyája ő pedig sokat utazik és hogy nézzem már meg vagy nézzek már rá. Jobban belegondolva kb arra akart megkérni hogy vigyázzak már rá egy kicsit vagy néha napján nézzek már rá amíg távol van. Nekem pedig az volt a feladatom hogy leírjam hogy nem jó ötlet és hogy tegyek rá valamiféle megoldási javaslatot. De mivel nekem abszurd volt maga a szituáció ezért a tárgyalásba röviden összefoglalva így írtam: Nem tartom jó ötletnek először is lenne arra a napra más programom de mindenek előtt meg kell erről kérdeznem a szüleimet. Ne aggódj van rá megoldásom , kiveszem rá a következő szombatot ( igen mi a francnak szombat?? szerintem a vizsga drukk miatt írtam ekkora baromságot). Nagyon tömören ez a lényege. Én attól tartok hogy az e-mail-re 0 pontot fognak adni mert nincs elég jól kifejtve hogy ezek a dolgok alatt mit értek. Ti mit gondoltok?
Ha nincs meghatározva a címzett, akkor vagy lehet írni képzeltet, vagy hivatalos megszólítás: Tisztelt Hölgyeim és Uraim. Nem tudom mit írtál, de ha nem ezek közül, akkor biztos vonnak le pontot.
Az emailt szerintem jól oldottad meg, ha megvan a minimum szószám,akkor biztosan nem kapsz rá 0 pontot.
Szia!
Természetesen ezzel szólítottam meg Dear Sir or Madam,
Email-re a szószám pedig megvolt több is mint 80 szó , kb 90 ~ 95 szó. Remélem nem fognak belekötni :)
Az első levéllel szerintem nem lesz gond, hiszen megszólítottad.
A másodiknál pedig 0 pontot nem hinném, hogy adnának. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!