Harmadik nyelvnek a svéd milyen lenne?
Miért ne férne bele a fejedbe? Egy idegen nyelvet beszélsz, azért emellé pár nyelv még beleférne simán.
Ha oda szeretnél költözni, és a nyelv érdekel, akkor kezdd el.
Svédül csak akkor érdemes megtanulni, ha ki akarsz költözni, ott akarsz dolgozni, vagy tanulni.
Én bejártam Svédországot, de egyetlen egy olyan emberrel sem találkoztam, aki ne beszélt volna jól angolul.
A svéd kiejtés-helyesírás egyébként elég bonyolult és a mondatok kissé éneklő hanglejtése szerintem kb. 14 évnél idősebb személy számára megtanulhatatlan!
A dán egyébként hasonlít a svédhez, de ők nem "énekelnek".
Svéd barátom lányát egyébként egy dán srác vette el. Mindenki a saját nyelvén beszélt, kölcsönös volt a megértés. Egyszer a dán srác elhatározta, hogy megtanul svédül. Úgy is lett. Amikor először egy "idegen" svéddel kezdett svédül beszélni, az megjegyezte:"Nem is tudtam, hogy ilyen könnyen meg lehet érteni a dánt!" (Tehát nem ismerte föl, hogy ez tk. svéd akarna lenni! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!