Mit gondoltok a 'Duolingo'ról? Milyen szinten lehetek a végén?
Szia A Duolingo max. alapfokig visz el.
De ha megfelelően használod, napi rendszerességgel, akkor azt az alapfokot szinte beléd égeti és rutinból fog menni. Arra pedig könnyebb építeni a többit extra tanulással.
Én jelenleg a németet tanulom a Duolingoval, minden nap.
Szerintem alapvetően azért jó a Duolingo, mert rávesz arra, hogy minden nap foglalkozz az adott nyelvvel, s ennél fontosabb nincs is a nyelvtanulás során.
Sokkal többet ér napi 15-20 perc, mint heti egyszer 2-3 óra.
Egyébként a Duolingo viszonylag sok nyelvtani részt érint, legalábbis azoknál a nyelveknél, amikkel én foglalkoztam ott (német, francia, portugál, olasz), és relatíve sok a hozzájuk tartozó magyarázat is. Külön jó, hogy a kiejtést is hallod a szavakhoz, bár összességében elég kevés szót lehet megtanulni az app által (nagyjából 1200-1500 szót). Ez tényleg kb. egy A2-es nyelvvizsga szintje. Alap segédeszköznek viszont nagyon hasznos oldal. :)
Nagyon jónak találom benne, hogy a kiejtés anyanyelvi, a megértést is rögtön anyanyelvi hangokkal kezdi el a tanuló. Az is nagyon tetszik, hogy hatékonyan változtatja a módszereket, mélyíti el a tudást. Használható nyelvtudáshoz mindig viszonylag hosszú időre van szükség, túl sok összetevője van egy nyelvnek ahhoz, hogy pár hét alatt elmélyedjen benne valaki. Ezek alapján a Duolingo is korlátozott anyag elsajátítását teszi lehetővé, de pl. a spanyol nyelvtant meglepően részletesen átveszi.
Nagyon hatékony módszernek találom, ami az alapok elsajátítását sokkal élvezetesebben és érdekesebben teszi lehetővé, mint a hagyományos nyelviskolai oktatás. Nomeg százszor kötetlenebbül. A sok ismétlés pedig valóban maga a tudás szülőanyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!