Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan lehet bekerülni olyan...

Hogyan lehet bekerülni olyan egyetemi szakra, ahol csak minimális pontveszteség fogadható el?

Figyelt kérdés

Személy szerint én az ELTE ÁJK ONA-ra szeretnék jelentkezni, ahol a ponthatár 460 vagy még magasabb.

Érdekelne, hogy egyesek hogy nyertek felvételt a szakra, észrevételek, a felkészülés menete, vélemény, minden érdekel.

2017. febr. 14. 23:07
 1/4 anonim ***** válasza:
2 jól sikerült emelt szintű érettségi a kért tárgyakból+nyelvvizsga (1 felsőfokú/2 közép) és bent vagy. Gondolom sokaknak nem sikerül első nekikifutásra, de nem lehetetlen. Nyelvvizsgát érdemes minél előbb megcsinálnod, ha megvan a tudás, azzal is előrébb vagy.
2017. febr. 15. 02:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Annak amit az előző írt nincs sok értelme, azon kívűl, hogy az életben a nyelvtudásnak nagy hasznát veszed majd. Két emelt szintű érettségivel már megkapod a maximális 100 többletpontot ugyanis. Egy emeltre menjél, és maradék többletpontokat próbáld megszerezni más módon (nyelvvizsga, versenyeredmények, stb.).
2017. febr. 15. 07:53
 3/4 anonim ***** válasza:
55%
minimális pontveszteséggel
2017. febr. 15. 13:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Általában azt szokták mondani, hogy pontduplázással egyszerűbb / célszerűbb - de ha a gimiben (legalább az érettségi tárgyakat tekintve) kitűnő vagy, akkor szerintem jobb hozott pontokkal, mert nem múlik annyi az emelt érettségiken, így azokra is lehet némileg nyugodtabban készülni.

Én 2 emelttel és hozott pontokkal mentem, így belefért, hogy az egyik emelt nem lett különösebben jó. (Igaz, több, mint 5 tárgyból érettségiztem, így a rosszabbul sikerült emelt nem számított be a hozott pontokba.)

Ha össze tudsz szedni az emelten kívül máshonnan 50 plusz pontot (tehát mondjuk kimaxolod a nyelvtudásért kapható 40-et és még 10-et valamilyen külön jogcímen), akkor jobb lehet az egy emelt + az az 50 pont.

2017. febr. 15. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!