A nyelvvizsga szövegértéses részére hogyan lehet hatékonyan gyakorolni? Mert az a rész nem sikerült nekem a nyelvvizsgán.
13 éves korom óta csak angolul olvasok. Viszont nem csináltam semmilyen szövegértős feladatot nyelvvizsga előtt. 99%-os lett.
Olvass az adott nyelven. Olyan könyvekkel kezdd, amit már olvastál magyarul is, úgy egyszerűbb.
A nyelvtanulás legfontosabb része a szótanulás. De nem úgy, h bemagolod mondjuk angolról magyarra a jelentést, hanem oda-vissza tudod és használni is.
Én fél év alatt tanultam meg angolul, egy nyelvszakos barátom volt a magántanárom, ő folyton cikkeket olvastatott velem, plusz természetesen itthon is rengeteget kellett pl. voa learning englishen mindig nyomtattam naponta 1-2 cikket, kiszótáraztam és megtanultam. Ha nem érted a szavakat, akkor hiába tudod a nyelvtant, nem fogsz érteni semmit. Én nyelvtan alig tanultam, csak a legszükségesebbeket, 3-4 igedőt, a többit nem is ismerem, felesleges volt a nyelvvizsgához
Nagyon szépen köszönöm Nektek! Nagyon hasznos válaszokat adtatok!
Kipróbálom mindet :D a filmeset, a szótanulósat és a fordítgatósat is. A héten neki is kezdek. Áprilisban szeretném újra megpróbálni a nyelvvizsgát. A szövegértéses mintafeladatokat akkor hagyom mert az nem sok hasznot hozott.
Nekem szakmai kell a diplomámhoz. Kitexen voltam. A szóbelim az meglett tavaly tavasszal, most voltam írásbelin először januárban.
Viszont az egy óra 3 szövegértésre nekem kevés is volt, nem is értettem, a végét már csak összecsaptam. A levélírás az megy szerencsére, bár a következőn meg nehogy azon bukjak el..
Követem a tanácsaitokat, készülök rendesen aztán hátha sikerül :)
Mindenkinek zöldet adtam! Nagyon rendesek vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!