Szakmai angolt honnan érdemes tanulni?
Középfokú nyelvvizsgám van, igaz 7 éve szereztem, de angolul nézek filmeket, megérteni megértem, beszélni nehezebben a gyakorlás hiánya miatt, de tanulom, hogy meglegyen.
De, pár hónap múlva lehetőségem lesz egy külföldi munkalehetőségre ahogy lediplomázok tavasszal, de ehhez megkéne tanulnom a szakmai angolt. Erősáramú berendezések szakmai angolját kéne megtanulnom. Honnan lehet ehhez anyagot szerezni? Idevágó könyvet néztem, de 150 dollárt egy könyvre nemigazán tudok rászánni.
Szerintem az ilyent mindenkinek magának kell összegyűjteni, más ugyan nem tudja, ő mit akar elérni. Még ez is, hogy erősáramú berendezések, ez is egy igen rugalmas határokkal rendelkező megfogalmazás.
Egyszerűen el kell indulni valahogyan, egyetlenegy szót ki kell választani (mivel ugye ködös a megfogalmazás, hát nem lehet tudni, hogy kisfeszültség? nagyfeszültség? készülék? gép? védelem? mások kissé a dolgok itt és ott, de ez csak egy pont, stb) mondjuk egy Schneider, ABB, stb katalógusból, beírni a wikibe, és jönnek a találatok, szakcikkeket olvasni, azokból a talált szakkifejezések nyomán tovább ágazni, az irodalomjegyzékek hivatkozásait beütni a google-ba, hátha megvan az adott könyv, de ha nem, akkor hasonló témájú cikkek megjelennek, ahol szintén irodalom volt, ésígytovább.
Vadászni a 4shared és a scribd oldalakon a címszavakra, ezeken az oldalakon van egy csomó irodalom, aminek nem kéne ott lennie, stb.
Régi (70 év lejárt) szakirodalom fellehető az archive.org oldalon, bár keresni nem mindig egyszerű ott. Illetve találni. :)
Google-ba beírható: what best reference electrical engineering, meg még pár vágyott szó utána, hátha szűkül a kívánalmak szerint a kör.
Egy könyv? Ötven könyv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!