Angol nyelvel kapcsolatos kérdések, segitetek?
1. az"used to be" az "szokott"-ot jelent, de angolban melyik időre használjuk jelen vagy mult? mert ebben a mondatban láttam például "there used to be a time when u could just say a rhyme"... hogy használjuk akkor multbeli időt elmondani vagy jelent? esetleg mind2?
2.a "beef" " be way beyound" "elevate/elevated" szavaknak mik a jelentésuk mert a google fordito nem ad pontos jelentést és esetleg mire használjuk/mikor?
3.Szoktam irogatni mondatokat angolul, hogy jobban mennyen a dolog és azt akartam irni, hogy "Nem félek senkitől" és ugy irtam le, hogy "i'm not fearing none" mert present continuous modot gyakrolotam, ez hogy helyes modtol/időtol fuggetlenul i fear none vagy i fear no one vagy i dont fear anyone vagy melyik a helyes változat?
4. "ugy mondta" hogy forditjuk angolra? például: Nem igy volt de ő igy mondta. "He said so"? vagy másképp forditjuk?
5. "szégyeld magad" hogy forditjuk? ugy irtam le egy mondatban, hogy "feel disgrace/shame!" hogy van helyesen?
6. into-onto kozott mi a kulondbség? nem ugyanaz? és ha nem akkor melyiket mikor használjuk?
7.a present perfectben alkottam mondatokat és ezt irtam: "He has smacked her girlfriend, because she has kissed another boy." Ugyanazt az időt/modot lehet egy mondatban 2-szer használni? (mert itt kétszer használtam és nem tudom eldonteni, hogy helyes-e vagy sem). Vagy present continuous: " i am crying because she is reneging me" igy lehet 1 modot 2-szer használni 1 modnatban?
8. Hány angol mod/idő van?? Tudok a present simple tense-ről, present continuous, present perfect, past tense simple, past tense continuous, past perfect. Jártam angol tanárhoz kulon orákra és csak ennyit tudtunk felvenni és már nem járok mert nincs tobb pénz angol orára szánni, ezért nem tudom, hogy van-e még a presentnek más "modja" is? esetleg pastnak vagy van jovo idő is continuoussal meg perfecttel és ha igen akkor leirnátok, hogy hány idő/mod van osszesen?
A válaszokat előre is koszonom!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!