Kezdő német nyelvtanuláshoz milyen német nyelvű filmeket tudnátok ajánlani?
Az olyan filmeket tudom ajánlani, amiket kívülről fújsz magyarul, utána sokkal könnyebb átállni.
Én pl. ezerszer láttam magyarul a Harry Potter filmeket, azokat nézem magyarul. Sajnos német szinkronnal nehezebb beszerezni a filmeket, de nem lehetetlen, volt amit külön azért rendeltem meg.
Én most a Die Muminst kezdtwm el nézni, de Inez Günthertol tiz perc után a falra másztam (Bunny Tsukino Sailor Moon), igy asszem, hanyagolom. Jo, maga a mese is gáz, de igy katasztrofa.
Mondjuk a Sailor Moont anno végignéztem, és rengeteget fejlődött a szokincsem töle. Most a Nils Holgerssont fogom szerintem. :)
Felesleges német filmeket nézni, mert nem fogsz belőle semmit tanulni kezdőként. Szerintem inkább középfoktól lehet ezzel próbálkozni. Helyette töltsd le okostelefonra a Deutschlernen-t(Top Thema), abban van 1000 cikk hangos szöveggel, meg videós anyag és még egy csomó tanulásra kifejlesztett szöveg. Én ezzel szoktam tanulni, a nem ismert szavakat megtanulom és utána időnként újra elolvasom vagy meghallgatom a cikket. Vagy fordíts német dalokat és tanuld meg őket.
Esetleg, ha nincs okostelefonod itt is tudod nézni a cikkeket meg videókat:
Filmezés helyett még ez is jó:
https://www.youtube.com/user/dwlearngerman/search?query=jojo..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!