Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljam meg az angol...

2105as kérdése:

Hogyan tanuljam meg az angol tételeket?

Figyelt kérdés

Közép iskolás vagyok és az angol tanár teljesen kikészít ezekkel a tételekkel,jó tudom érettségin beszélni kell, de akkor sem tudom.

Kiadja a tételek most pl: school- iskola témakört meg van írva csak meg kellene tanulni, de hogy??

Ha bemagolom és nem ismételgetem elfelejtem, arról nem is beszélve, hogy nem csak angol tételt kell tanulni.

Nincs nagyon időm , amúgy hogy lehetne megérteni, hogy tudjak beszélni és azért tartalmazza a tanár által kiadott tétel főbb pontjait ???????????

A tanár mindig szavak+ tételek, de egyszerűen hülye vagyok angolból, nem értem! Mit csináljak ?

2017. jan. 15. 20:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Be kell magolni.
2017. jan. 15. 20:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem kell bemagolni.

Én az első angol konverzáció órán nem tudtam egy szót szólni, annyira leblokkoltam, kinevettek, akkora hülyeségeket mondtam. Egy fél éve volt.

Elkezdtem angol videókat nézni (rövidebbeket 5-10 perceseket), főleg olyanokat amelyek érdekeltek.

A kedvenc sorozatomat angolul néztem (45x40 percnyi részt néztem meg eddig), és cikkeket olvastam.

Ha nem vagy annyira jó angolból, akkor keress könnyített cikkeket. (google -> english articles for learners / beginners)

Én személy szerint Obama beszédjeit is hallgattam, nem tudom miért pont ezt hallgattam, de amikor csak ilyen üresjárat volt, és játszottam vagy valami, angolt hallgattam.

A LEGFONTOSABB: BEVITEL. Input.

Olvass (akár a kedvenc könyvedet is), hallgass angol szöveget, videót, zenét. Ha látod a szöveget, egy idő után berögződnek az agyadba, és azt fogod észrevenni, hogy jéé... én ezt is tudom, és nem is tanultam. Tanultad, csak nem magoltad. Hanem olvastad.

Sok sikert.

2017. jan. 15. 20:50
 3/4 anonim ***** válasza:

#2 vagyok.

Ami kimaradt: a sorozatot angol felirattal néztem, hogy lássam a mondatokat és rögződjenek bennem. Magyar felirattal is nézheted, úgy is tanulsz belőle.

Még egy tipp: ha szavakat tanulsz, mondatokban tanuld meg. Magukban nem sokat érnek, de ha mondatba foglalod, fogod tudni hogyan is kell őket használni.

2017. jan. 15. 20:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Magyarul "magold be" es angolul mondjad, amit/ahogy tudod.
2017. jan. 16. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!