Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan lehet Amerikai akcentusom?

Hogyan lehet Amerikai akcentusom?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szerintetek, ha mar most nagyon jo az Amerikai akcentusom, akkor ha kesobb amerikaban laknek intenziven es csak az angolt hasznalom, akkor "eltunhet" a magyar akcentusom vegleg az angolombol?? Mondjuk ott elek mar 5 eve es csak az angolt hasznalom mindennap...

Es meg egy kerdes: hany ev kell, hogy folyekonyan beszeljek angolul, angol kornyezetben? 19 eves vagyok es mar most sokat tudok, tehat megerteni csak par szot nem szoktam tudni, de amugy az megy! Arra lennek kivancsi, hogy en mikor fogok tudni ugy beszelni mint ok?

2017. jan. 13. 20:03
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsanat, azzal, hogy 19 eves vagyok arra akartam kilyukadni, hogy most vagyok 19 eves es, hogy mindig mondjak, hogy felnottnek mar nem megy olyan konnyu a nyelvtanulas, ami nem igaz szerintem, minden elhatarozas kerdese... de mivel a gyerekeknek szivacs agyuk van, lehet nekik megis konnyebb, szoval mondjuk 25 evesen ki megyek amerikaba... tehat ez legyen a kiindulopont, hogy ez esetben mi a velemenyetek?
2017. jan. 13. 20:06
 2/6 A kérdező kommentje:
konnyen*
2017. jan. 13. 20:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha szivacs agyad van akkor menni fog a beszippantás. Azért viszont javaslom hogy addig is sokat olvassál és magolj amennyit csak bírsz.
2017. jan. 13. 20:22
 4/6 anonim ***** válasza:
19 evesen utanozhatod az amerikai kiejtest, de a magyar akcentusod mindig meg marad, meg ha csak halvanyan is. Egy anyanyelvi erezni fogja,de nem fog kommentelni.
2017. jan. 14. 02:59
 5/6 anonim ***** válasza:

"de a magyar akcentusod mindig meg marad"

Aligha. Már most amerókás vagy. Innen hallom.

2017. jan. 14. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Az hogy mennyit elsz itt, nem szamit.

En 13 eve elek az USAban, elotte 3 evig Angliaban eltem es meg MINDIG van magyar akcentusom. Tudod miert? Mert nem erdekel hogy van es ezert nem jarok tanarhoz.

Az amerikai akcentust tanarnal tanuljak a szineszek is. Figyeld meg a legtobb angol szineszt, akik amerikai akcentussal jatszanak (pl. Dr House), vagy az ausztral Russell Crowe barmelyik filmjet, amiben amcsi akcentussal beszel, majd nezz meg vele egy interjut hogy milyen durva ausztral akcentusa van. A szerep kedveert megtanulnak egy egesz forgatokonyvet a helyi akcentussal, de amint kilepnek a szerepbol, visszaall a sajat kiejtesuk.

Szoval a helyi kiejtest tanartol kell eltanulni, egyedul nem fog menni.

Magadtol soha nem fogod tudni elsajatitani a kiejtest olyan szinten, hgy egy szuletett amerikainak fel ne tunjon hogy kulfoldi vagy. Egyebkent meg senkit nem erdekel. Rengeteg kulfoldivel talalkozom, mindenkinek van egy kis akcentusa. Sot, meg orszagon belul a helyieknek is van. Pl. felhivok vmi ceget Alabamaban, es ordit az akcent a telefonkagylobol. Elmentunk Texasba es csak pislogtunk milyen akcentusa volt mindenkinek...

Ha mindenaron amcsi akcentust akarsz akkor szakembertol kell tanulni.

2017. jan. 16. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!