Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Felsőfokú nyelvvizsga vagy...

Felsőfokú nyelvvizsga vagy emelt érettségi?

Figyelt kérdés

A kérdésem azzal kapcsolatos, hogy szerintetek melyiket csináljam meg?

A felsőfokú nyelvvizsga +40 pont, azaz ha emellett közepezek angolból, és az mondjuk 99% lesz, akkor lesz 139 pontom ebből

Viszont, ha emelt angolozok, és 90% feletti eredményt érek el, akkor pontom lenne, mintha felsőfok + közepet csinálnék, mivel az emelt érettségi az +50 pont, tehat 140-150 pontom lenne, ami nyilván jobb.

Középfokú nyelvvizsgám már van, összesítve 91% lett, még másfél éve csináltam, TELC-es. Ezt csak azért írom hogy legyen viszonyítási alap, azaz "van mire" építkezni. lol.

És tizenegyedikes vagyok, tehát az érettségiig még van egy másfél év.

2017. jan. 5. 19:42
 1/8 A kérdező kommentje:
akkor több pontom lenne, mintha felsőfok + közepet csinálnék *
2017. jan. 5. 19:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Csináld azt, amivel várhatóan több pontod lesz! Lol!
2017. jan. 5. 19:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Mennyire nehéz az emelt érettségi angolból?

Azt tudom h 60%-tól ad középfokú nyelvvizsgát, tehát gyakorlatilag b2-es nehézsége van?

Mert ha igen, akkor az a jobb megoldás.

(tudom h nézzek meg egy feladatsort és meglátom, de az nem két perc, hátha valakinek van tapasztalata)

2017. jan. 5. 19:48
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Igen, nagyjából B2.
2017. jan. 5. 19:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is nézz bele a korábbi feladatokba: [link]

Aztán ez alapján nézd meg hogy mennyire érné meg neked, meg hogyan menne, kb. Azt nyilván nem tudni előre, hogyan sikerül majd, de a középnél a 90% feletti biztosabb, mint az emelt érettségis pontszám (ki tudja, mi kerül bele).

Arra azért figyelj, hogy csak akkor fog számítani a többletpontod az angol emeltnél, ha olyan szakra jelentkezel, ahova kell / elfogadják az angol érettségit is! Ha pl. műszaki területre akarnál menni, akkor a közép+nyelvvizsga kombóval jársz jól.

2017. jan. 5. 20:28
 6/8 anonim ***** válasza:
82%
En anno ugy csinaltam, hogy irtam egy kozel hibatlan kozep erettsegit angolbol 11.vegen. Igy volt egy biztos jo szazalekom, majd megcsinaltam a kozepfoku nyelvvizsgat, igy a majdnem hibatlan szazalek szama adodott a +28 ponthoz. Tehat en a helyedben elorehozottban csinalnek egy kozep angol erettsegit, aztan 12.-ben meg a rendes erettsegi eveben letennem a felsofoku nyelvvizsgat (vagy amikor idod van ra), igy akar lehet 100%-od meg plusz 40 pontod :). Tehat en az angol emelttel feleslegesen nem szoszolnek, mert konnyu rajta elcsuszni, es osszessegeben nem ad semmi pluszt a te helyzetedben (hacsaknem akarsz varialni az erte kaphato 50 ponttal, de az megint mas szitu).
2017. jan. 5. 20:56
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Utolsó, igen, ez az 50 pont csábító.

Mert ha emelt angol kilencven százalék felett sikerül, akkor jobban járok vele, és akár egy pont is dönthet.

De ennél a szitunál nagyon nagy a rizikó.

2017. jan. 5. 21:11
 8/8 anonim ***** válasza:
82%

Én most ősszel emelteztem magyarból meg angolból, és, hát... a sok magyarozás mellett nem tanultam egy szót sem az angol emelt érettségire... Amit bánok is, de így is 87 százalékos lett az angol. Ja, és úgy vizsgáztam le angolból is, meg magyarból is, hogy egyáltalán nem jártam tanárhoz.

Szóval az emelt érettségi nem olyan vészes. Viszont érdemes minél több feladatlapot megcsinálni az előző évekből, mert a stratégia is nagyon fontos, hogy hogyan oldod meg a feladatokat. Például ha kiegészítős olvasós van, előbb megnézni a mondatokat, majd a bekezdéseket, hogy miről is szólhat, így egy csomót ki lehet zárni, és esélyesebb a jó pont. De rengeteg ilyen technika van, amivel segíthetsz magadon.

Szóval én ezért ajánlanám az emelt érettségit, mert van anyagod begyakorolni a feladattípusokat. Mondjuk, nem tudom, mennyire változtatták meg 2017-től, mert úgy olvastam, hogy valami változott benne.

2017. jan. 5. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!