Milyen szinten beszéltek nyelvet? Hogy jutottatok el odáig?
Ha már van elég jó alapod, akkor én javaslom:
-nézz németül filmeket (akár magyar felirattal is, nagyon sokat lehet belőle tanulni)
-olvass németül, ami esetleg újdonság szótárazd ki, hogy el ne felejtsd, a szókincs nagyon fontos
-keress német beszélgetőpartnert
az interneten írott formában kommunikálni könnyebb és talán ingyen elérhetőbb, de skypeon vagy a valóságban is érdemes olyan beszélgetni, aki német/nagyon jól tud, ha van rá lehetőség
Keress valami munkát német nyelvterületen, és vidd magaddal a nyelvkönyvedet is.
A német nyelvű film nézése is jó, de ha már felirat kell hozzá, akkor az is német nyelvű legyen.
Német nyelvű beszélgetőpartner is segíthet, ha tényleg van benne hajlandóság - és elég értelem - a segítésre.
Az olvasás szintén jól használható, nekem segített.
Az alap kérdésre: Én a hétköznapi életben (munka, bevásárlás, szórakozás, közlekedés) folyékonyan, magabiztosan beszélek németül, de egy német érettségin talán kettest-hármast kapnék. Én munka (részben külföldi) mellett illetve alatt tanultam meg, úgy másfél év alatt, de 4 év után még mindig találok rengeteg tanulnivalót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!