Milyen fórumon lehet szerintetek jól megtanulni japánul ami egy japán vendég kiszolgálására alkalmas? Ugye pincér vagyok és érdekel,
akkor tudsz főzni szakit
ennyiben hasznos is
Sokkal inkább javaslom egy magyar pincérnek első körben ismerkedni a japán gondolkodásmóddal, szokásokkal , udvariassági szabályokkal, mivel világviszonylatban eléggé egyediek, és hangsúlyos a kölcsönös tisztelet adás, főleg pl a szakmádban.
Persze evvel párhuzamosan jó, ha megtanulod a vonatkozó legfontosabb szavakat, kifejezéseket, főleg az udvariasság vonatkozásában, amihez alapvető ismerni legalábbis a normál udvarias típusú nyelvtant (ún. "desz/masz" stílus (desu/masu)), de amúgy is ezt tanítják a kezdő japántanulóknak, szóval evvel nem lesz gond, alap szinten. Hát ez van, ilyen a diplomácia...
Egyébként a japán mentalitásról Hidasi Judit japanológus professzor asszony írásait ajánlom figyelmedben, számos alkalommal járt japánban, őneki amúgy vannak kiváló japán nyelvkönyvei magyarok számára, kezdőknek is.
A japán mentalitásról LEGÁLISAN ingyenesen letölthető két könyve az Országos Széch. Könyvtár e-könyv változataiban:
mek.oszk.hu
Itt beírod a szerzőhöz, hogy Hidasi Judit, és kidob két könyvet tőle erről:
Hidasi Judit - Na és, hogy tetszik Japán? (1999)
Hidasi Judit - Vissza Japánba (2003)
Ahogy a 3. válaszoló mondja. Hidasi Judit könyvei nagyon jók, a nyelvkönyvét is ajánlom, bár nem tudom, letölthető-e még az internetről. Régen le lehetett legálisan és ingyen, de azóta már nem működik az a link, amit még én találtam.
Néztem angol nyelvű youtube videókat a témában, de ott inkább csak olyan nyelvleckéket látok, ami a Japánba látogató turistáknak segít, ha rendelni akarnak japánul...
De annyit elmondhatok, hogy a rendelést azzal szokták leggyakrabban megkérdezni, hogy "Gochuumon wa nan desuka?" (csak aztán értsd is meg a választ :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!