Hogy vagy angolul, hogy legyen benne? (valamibe valami)
pl: Legyen egy ágy a szobában.
Remélem vannak a szobában bútorok.
Nem tudom milyen igeidő, mivel nekem kicsit olyan hogy jelen mert akkor mondom ki, de végül is a jövőre vonatkozik
mert vágyódsz hogy bekövetkezzen.

Let a bed be there in the room.
Ez óhajtás, így az igeidőkön kissé kívül esik.
Let it be - HAdd legyen
I hope there is furniture in the room.

let it be a bed in the room.
I hope there is some furniture in the room

should include.
Ha felszólítás (legyen).
I hope/I wish there was a bed in the room.
-> múlt idővel képzett feltételes mód; ez meg, ha óhajtás.
"Nem tudom milyen igeidő, mivel nekem kicsit olyan hogy jelen mert akkor mondom ki, de végül is a jövőre vonatkozik
mert vágyódsz hogy bekövetkezzen."
Van benne valami, hiszen a would-dal feltételes mód szintén a will-ből ered (will->would múlt idejű alak).
De amúgy nyilván az 1. opció a helyes.
Rendben köszönöm.
Annyi lenne még a kérdésem, hogy : I hope that there are furnitures in the house.
ez helyes?
Te hát "there is"-el kezdek akkor egy dologra "mutat rá", de ha "there are"-al akkor többre?
így akkor there is furnitures vagy there are furnitures?
a többes szám miatt az are kell?
remélem érthető, csak nem mindenben vagyok biztos és nincs kitől megkérdezem, amúgy levelet írok és ilyenkor vannak kisebb,nagyobb problémák.

A mondatod jó lenne, csak a többes számozás/megszámlálhatóság nem sikerült.
Ott rontottad el, hogy a "furniture" (bútorzat) egy gyűjtőnév. Lehet ugyan belőle egyes számú bútort csinálni: "piece of furniture", ebben a formában viszont nem megszámlálható.
I hope that there is AN APPLE. (megszámlálható, egy)
I hope that there are APPLES. (megszámlálható, több)
I hope that there is FURNITURE. (megszámlálhatatlan)
I hope that there is HEATING (fűtés) in the house.
I hope that there is RUNNING WATER (folyóvíz) in the house.
Minden bútort beleveszel a "bútorzat" (furniture) gyűjtőfogalomba, és így gyüttesen a "bútorzat" már egy darabnak számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!