Hogyan készüljek fel az emelt angol érettségire, hogy legalább 90%-ot el tudjak majd érni belőle élesben? Akik anno emelteztek belőle és jól sikerült nekik, azok tudnának pár tanácsot adni?
Az érettségi után nemzetközi tanulmányokat akarok tanulni és oda a töri mellett egy nyelvi tárgy kell. Töriből nincs okom az aggodalomra, mert mindig is jó voltam belőle és a próbatesztjeim is általában 90% fölé sikerülnek, viszont angolból annál inkább, mer ott általában 65-80%-ot érek el (a legjobv talán 82% volt az egyik próbaérettséginél, 90 eddig sose). Ezek nem rossz eredmények, de azer edeskevés lesz, ha valóban nemzetközi tanulmányokat akarok tanulni és duplázni akarom a pontjaimat.
Aki tud,az ellátna par jo tanáccsal vagy linkelne pár gyakorló, segítő oldalt?
Huh, hát nem tudom, mert nekem 94 százalék lett, de semmit nem készültem rá, egyszerűen magasabb szinten voltam már, mint amit a feladatlap megkövetelt. Ez egyelőre nem nagy segítség, de a jó hír, hogy ezt talán angolból a legkönnyebb elérni, mert mindenhol ott van. Viszonylagos alapokkal észrevétlenül lehet fejlődni belőle. Állítsd angolra a telefonodat, facebookodat (én ezt most hollanddal csinálom), nézz angolul sorozatot (először nehéz lesz, de aztán simán meg fogod érteni), a barátaidnak ha írsz messengeren, beszélj velük angolul (mármint, ha ők is tudnak nyilván :D). Olvasd sokat az angol Wikipediát, kövess angol oldalakat. Ami az érettségit illeti, tíz-húsz százalékot javíthatsz azzal, hogy begyakorlod a feladatsorokat, típusfeladatokat, de szerintem a nemzetközi tanulmányokon sok lesz az angol szöveg, meg nyelvvizsga is kell majd, szóval nem árt, ha egyébként a kompatenciáidat is fejleszted.
Szerintem, ha elég energiát fektetsz bele, simán menni fog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!