Szerintetek angol szóbeliből melyik nyelvvizsgára menjek? BME, Origo vagy Társalkodó?
Köszönöm kedves utolsó, szintén Debrecen :D
Most a Bme-t ajánlották, de hasonló szerintem az Origo is!
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Szia!
Én az angol közepet az Origónál, a német közepet a Társalkodónál csináltam. Nem tudom, hogy a nyelvvizsgaközpontokon, az én szorgalmamon, vagy a felkészítő tanáraimon múlt-e, de mindkettőre kb. ugyanúgy és ugyanannyit készültem, s a német mégis sokkal jobb lett. Külön csináltam az írásbelit és a szóbelit. Az angol 69% és 60%-os lett (a magnóhallgatás éppen hogy meglett, az írásbelinél azt hiszem a magyarról angolra fordítás nem ment olyan jól), a német írásbeli 74%, a szóbeli pedig azt hiszem 78%-os lett. (Nem emlékszem pontosan, de az biztos, h jóval 70% fölött volt mindkettő). Németet akkor 3-4 éve tanultam, az angolt kb. 8 éve, de az ált. isk.-ban nem volt olyan jó az oktatás, szóval a gimiben kb. alapszintről hoztak fel középszintre.
Most a Társalkodónál csinálom a felsőfokot. Az egynyelvűt. Nézd meg a feladatokat szerintem. Nekem a Társalkodóról vannak jó benyomásaim, de ez nem jelent semmit. Meg azért én már kb. 8-10 éve középfokúztam mindkettőből. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!