Milyen nyelvvizsgára menjek? Többi lent.
Én origon voltam és nagyon tetszett, meg is lett elsőre. (Bár én németből mentem, nem tudom, te miből szeretnéd.)
A szóbeli része nagyon hasonlít az érettségihez: általános beszélgetés, képleírás(kettőt húzol és te döntöd el, miről szeretnél beszélni) és egy szituáció. Mivel kétnyelvű a vizsga, ezért a szituációt magyarul adják meg, bár szerintem annyira nem nehéz és segítenek is, ha nem tudod kifejezni magad. Vagyis én Fehérváron vizsgáztam, ott segítettek.:) A listeningben magyarul kell válaszolnod a kérdésekre, de szerintem az is könnyű volt.
Az írásbeli részén nekem még volt egy nyelvtani teszt, de ha jól tudom, azt kivették. Amúgy abcd választásos volt és nem kellett rajta 60%ot elérni. Aztán volt egy németről magyarra fordítás, ha jól emlékszem, egy levél (két témát adnak, abból egyet kell írnod), plusz egy szövegértés. Az írásbelinél végig használhatod a szótárat :) (Kivéve a nyelvtani tesztnél)
Hajrá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!